מתכון אוזני המן טבעוניות בלי ביצים וגם מתכון אוזני המן רגילות – מתכון קל מבצק פריך.
2 מתכונים של אוזני המן רגילות וטבעוניות. אוזני המן מתכונים, אוזני המן טבעוני
ולמי שרוצה, גם מתכון רגיל לבצק פריך לאוזני המן רגילות
כבר יומיים שהילדים חופרים לי שהם רוצים שנכין אוזני המן. אז קניתי להם אתמול בקונדיטוריה אוזני המן עם שוקולד אבל לא טעים להם. הם רוצים עם שוקולד השחר.
היום נכנעתי לחפירות והחלטתי לגשת למשימה.
בגדול אני צמחונית אבל עדיין לא מקפידה לגמרי על מוצרי חלב וביצים בעיקר בגלל שהילדים דורשים אבל אני לא נוגעת בבשר, דגים או עופות כבר למעלה מחצי שנה. פשוט כי לא בא לי.
לאט לאט אני לומדת את המטבח הטבעוני ואחרי שהכנתי בחנוכה סופגניות מהירות טבעוניות במולטיקייק , שיצאו ממש מעולות ורכות כי השתמשתי בצ'יה במקום ביצה ובמעדן יוגורט סויה במקום אשל, התחלתי להבין את העקרון.
אני אוהבת לאתגר את עצמי והסתכלתי על כמה מתכונים ברשת אבל לא ראיתי משהו שהיה נראה לי אטרקטיבי מדי או שלא היו לי את כל המצרכים, אז יאלה , מאלתרים.
ההוראות הכנה של רוב המתכונים מדברות על הוספת מצרכים בהדרגה. אני שמתי הכל יחד בבת אחת במיקסר ויאללה בלאגן.. האמת- יצא לא רע.
אז הנה המתכון שלי של אוזני המן טבעוניות. הבצק די דומה לבצק פריך, אבל עדיין טעים בטירוף. הוא לא קשה ומתפורר ואולי אם הייתי שמה שקדים טחונים, הוא היה יוצא קצת יותר קראנצ'י. יחד עם זאת, בהתחשב בעובדה שהילדים ואני חיסלנו בהתלהבות שניים לכל אחד ואני מקוה שעד הבוקר אצליח להתאפק, אפשר לומר שהם יצאו מעולים.. הרי הכל זה המילוי..
מתכון אוזני המן טבעוני
אז ככה. מצרכים לתבנית וחצי מלאה באוזני המן.
5 כוסות קמח תופח
רבע כפית תמצית וניל
כפית של תחליף ביצה של ווגה עם רבע כוס מים:
מערבבים היטב עם מזלג במשך כמה דקות עד שמתקבלת תמיסה שנראית כמו ביצה.
אפשר במקום לשים כפית של גרגירי צ'יה עם רבע כוס מים ולערבב או אפילו מחית בננות במקרה הכי גרוע.
חצי כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוחים – ברוב המתכונים דיברו על מיץ תפוזים, היה לי בבית רק ויטמינצ'יק בטעם תפוח. זרמתי איתו.
חצי כוס סוכר חום דמררה (אפשר בגדול גם סוכר לבן, אני יותר אוהבת את הארומה של החום באפיה).
לערבב את כל החומרים במיקסר עם וו לישה, אפשר בעקרון גם לערבב עם כף או ללוש ביד.
זה הרבה יותר עבודה. ב-K MIX תוך 5 דקות התערובת היתה מוכנה.
את הקמח עדיף לשים בהתחלה רק 4 כוסות ולהוסיף לפי הצורך עוד, עד שהתערובת אחידה ולא דביקה מדי והופכת לגוש בצק שנצמד לוו הלישה ושאינו דביק מדי.
בדרך כלל כשמכינים בצק פריך גם שמים אותו לקירור או הקפאה של רבע שעה, הפעם הילדים היו חסרי סבלנות אז ויתרנו על זה.
הוראות הכנה – אוזני המן
על משטח נקי יש לפזר מעט קמח, לקחת גוש מהבצק וללוש אותו עד שנהיה אחיד.
אם הבצק נדבק, תוסיפו קצת קמח למשטח ותפזרו על האצבעות שלכם.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-2-3 ס"מ, וחותכים עיגולים באמצעות כוס זכוכית עם פתח קצת רחב.
בשלב הזה הבצק לא חייב להיות הכי דק שיש ואני אוהבת אחרי כן להעביר עוד רידוד קל לאורך ולרוחב כדי לגרום לבצק להיות דק יותר.
הוא עדיין תופח, אז אל תדאגו.
בתמונה ניתן לראות את האוזני המן לפני האפיה עם בצק בעובי של מילימטר וקצת ואחרי האפיה הם ממש תפחו.
מלית לאוזני המן:
את האוזני המן ניתן למלא כפי שבא לכם.
אוזני המן במילוי פרג – אפשר למלא בפרג בשילוב צימוקים.
מרתיחים בסיר קטן 100 גרם פרג, חצי כוס מים, שליש כוס סוכר, 3 כפות שמן ואפשר להוסיף מעט קינמון אם אתם אוהבים, מערבבים היטב ומסירים להתקרר אחרי רתיחה.
אוזני המן במילוי שוקולד – שוקולד השחר, נוטלה, מה שבא לכם. אפשר להוסיף סוכריות או פתיתי שוקולד, אפשר גם להוסיף פתיתי מרשמלו וזה יוצא ממש טעים.
כמו כן, מילוי של ריבת חלב הוא אחד הטובים אבל הוא לא טבעוני אז לשיקולכם..
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
את העיגולים מרדדים עוד טיפה לעיגול בקוטר של כ-7-10 ס"מ, ומניחים באמצע כפית מהמלית.
תופסים את הפינות ויוצרים משולש.
מהדקים את הקצוות כדי שהאוזני המן לא יפתחו במהלך התפיחה בתנור.
חום של 180 מעלות, כרבע שעה אפיה, עד שהם מקבלים צבע זהוב ותופחים.
מוציאים להצטנן ואם אתם מצליחים, אז מתאפקים עד שזה מתקרר כי המלית רותחת, אבל רוב הסיכויים שלא תתאפקו אז תזהרו..
בתיאבון!
מתכון אוזני המן – בצק פריך רגיל (לא טבעוני)
- 2 כוסות קמח תופח
- שקית אבקת אפיה
- כוס סוכר – עדיף סוכר חום
- 200 גרם חמאה (או מרגרינה)
- גביע שמנת חמוצה\ חצי גביע גבינה לבנה או גביע יוגורט
- 2 ביצים
- חצי כפית תמצית וניל
הוראות הכנה – אוזני המן
ממיסים את החמאה במיקרו למצב נוזלי כדקה
מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, הביצים, הסוכר והחמאה.
לאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים .
מערבבים עד שהבצק נהיה גוש אחיד ולשים עוד קצת בידיים.
שמים במקרר לרבע שעה כדי שהבצק יתקרר ויתקשה קצת.
מקמחים את משטח העבודה ומוסיפים עוד קצת קמח במידה וקשה לעבוד עם הבצק והוא דביק.
מוסיפים מלית ותהנו!