מולטיקייק 4 ב-1 לדעתי זו אחת ההמצאות הגאוניות שיש להורים עסוקים. מתכונים למולטיקייק, על ההתמכרות החדשה שלי והנחה מיוחדת ובלעדית לגולשים!
מתכונים למולטיקייק – מאפים קלים מתוקים ומלוחים שתוכלו להכין בקלות גם עם ילדים לארוחת ערב מהירה, וופל בלגי, קינוחים, מאפים ועוד הרבה דברים טעימים
מדי פעם אני מצליחה לשים את ידיי על עוד אחת מההמצאות הללו שנכנסות לקטגוריה של "איך לא חשבו על זה קודם?"
אחת מהן היא מכשיר המולטיקייק הגאוני, אחד הדברים היותר טובים שקרו במטבח שלי.
ולא, לא גיליתי את אמריקה (או את ישראל במקרה הזה כי המכשיר הוא פיתוח ישראלי), ומזה שנה שאני רואה חברות שלי משתפות בפייסבוק תמונות של דברים טעימים שהכינו עם המולטיקייק, ואומרת לעצמי – טוב נו, קאפקייק. מאפינס, קטן עלי. יש תבניות סיליקון ויש תנור.
וופל בלגי? נאכל במסעדה, מי יעמוד להכין?
אז לפני שבוע וקצת ערכתי לבן שלי יום הולדת וממש נזקקתי למכשיר שתוך 5 דקות יתקתק לי מלאי של קייק פופס וקאפקייקס וקינוחים מגניבים אז הזמנתי את המכשיר יומיים לפני, ואיכשהו בגלל שנזכרתי ברגע האחרון זה יצא ביומיים מאוד לחוצים לחברה, והוא לא הגיע בזמן.
קצת התבאסתי אבל בקטנה. עבדתי קצת יותר קשה במטבח.
יומיים לאחר מכן המכשיר הגיע סוף סוף (מסתבר בדיעבד שהבינו ממני שאני רוצה לבוא לקחת כי לא הייתי ברורה) ומאז, החיים שלי השתנו.
אז נתחיל מזה שהוא בגודל קטן יחסית של טוסטר עגול, כך שהוא לא תופס מקום על השיש.
הוא באמת מכין דברים תוך 5 דקות.
עיון קל ברשת לא הפגיש אותי עם יותר מדי מתכונים, אבל כן קיבלתי השראה ורעיונות ששיחקתי איתם אח"כ כיד הדמיון.
אני רגילה לאלתר במטבח. כן , גם באפיה.
אני מוסיפה מעט שמן זית לכל מתכון, הסוד העיקרי הוא קמח תופח ואבקת אפיה.
הזמנתי גם את התבנית לפיצות שהיא מעולה וסופר שימושית אם אתם אוהבים להכין פיצות ביתיות, הילדים ממש התלהבו מזה שלכל אחד מהם יש פיצה אישית. נכון שיותר קל להכין תבנית גדולה בתנור ולחתוך לקוביות, אבל הייתם צריכים לראות את המבטים הגאים שלהם שיש לכל אחד מהם פיצה משלו. עגולה וגדולה (קוטר של כ-20 ס"מ). מיותר לציין שהפיצות נטרפו ואח"כ הכנתי עוד אחת וכל אחד קיבל רבע נוסף..
מכשיר מולטיקייק שופרסל מציעים מכשיר מולטיקייק מצוין במחיר משתלם
אז הנה כמה מתכונים ממש פשוטים להכנה וטעימים בטירוף שיגרמו לילדים שלכם להתחיל לאכול יותר.
אם אתם רוצים להנות ממתכונים נוספים של מאפים, מומלץ להכנס לאתר של Village Bakery ולקבל רעיונות נפלאים!
במקרה שלי – יובל, הבכור שלי, בן 8, וזה ילד שחי על שניצל, אורז, צ'יפס, פיצה וטוסט. לעיתים רחוקות מאוד מוכן לגוון למשהו אחר אבל מאז שהמכשיר אצלנו בבית (מזה שבוע וחצי) כל פעם שאני מכינה משהו במכשיר, הוא והאחיות שלו שבנות 4 וגרגרניות לא קטנות, מתלהבים מצורת הכדורים או ה"פטריה" וממש רבים על מה שאני מגישה להם וסופרים כמה כל אחד אכל ואם אחד מהם מקבל בטעות אחד יותר מהאחרים – הלך עלי.
בקיצור, אם יש לכם ילדים שלא אוהבים לאכול, זו אחלה דרך!
אני מצרפת לכם פה את המתכונים שעבדו אצלנו מצוין.
מתכון למולטיקייק – מאפינס גבינות
או בשמם אצלנו בבית "לחמניות בצורת פטריה"
יש לי חיבה רבה ללחמניות מגבינות – זו ארוחה קלה, פשוטה ומהירה להכנה, גם כשיוצאים לפיקניק עם חברים או כשרוצים לתקתק ארוחת ערב מהירה לילדים.
כן, לתקתק ארוחת ערב, אני מהאמהות העסוקות ואני חד הורית ל-3 ילדים אז אין לי זמן להתברברות במטבח.
כפי שציינתי – השם שעבד על הילדים הוא : לחמניות בצורת פטריה בלי כלום. אפילו יובל שמאוד בררן באוכל טרף בהנאה וביקש עוד.
בקיצור, הנה המתכון:
מצרכים לכמות של כ-30 קאפקייקס במולטיקייק:
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח
- אבקת אפיה
- חצי כוס חלב
- רבע כוס שמן זית
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
- כוס גבינה רכה כלשהי – יוגורט\גבינה לבנה\קוטג'\שמנת
- רבע כוס גבינת פרמז'ן מגוררת – אלא אם כן לא אוהבים אצלכם, אני אוהבת לשים גבינת פיקורינו במאפים מלוחים, יש לה ארומה מיוחדת.
- כף מלח
- קורט פלפל
- 1-2 שיני שום כתושות (אם אוהבים)
- חצי כוס גבינה בולגרית מגורדת או מפוררת
- חצי כוס זיתים קצוצים (במידה ואוהבים)
- אפשר להוסיף תירס, פטריות, בצל מטוגן, מה שבא לכם ומה שעובד אצלכם. אני הוספתי רוטב פסטו בחלקם, זה יצא מעולה.
להכנה:
מפעילים את מכשיר המולטיקייק ונותנים לו להתחמם.
שמים בקערה את כל המצרכים הנוזליים ומערבבים היטב עם כף או עם מקצף ידני. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב שלא יהיו גושים
מוסיפים את החומרים הקשים ומערבבים עד לקבלת בלילה שמעורבבת היטב.
בהוראות ממליצים לשמן את התבנית של המולטיקייק עם ספריי שמן, אבל אני שמה מעט שמן זית בבלילה עצמה ולא היה צורך לשמן.
מוזגים באמצעות כף מהבלילה לתוך השקעים במכשיר המולטיקייק. ממלאים כ-3/4 מהשקע בבלילה – היא הולכת לתפוח.
אפשר להוסיף שומשום מעל כל אחד מהקאפקייקס, זה משדרג את הטעם לדעתי.
סוגרים את המכשיר, לוקחים זמן על השעון – תתחילו מ-5 דקות. במאפים עם קמח וביצים לפעמים צריך 7 דקות עד שהמכשיר נהיה ממש חם אחרי כמה שימושים.
לאחר 5 דקות בודקים את המאפינס. אני בודקת מהחלק התחתון, מנסה להרים בעדינות עם חוד של סכין שמכניסה בתוך הקאפקייק עצמו. אם התחתית אפויה טוב ומעט שחומה והקאפקייק יוצא בקלות, הוא מוכן. מומלץ לבדוק אחד ולראות שהוא אפוי טוב ולהוסיף עוד זמן במידת הצורך.
אפשר גם להוסיף בזילוף רוטב פסטו במרכז אחרי שמזלפים את הבלילה לתבנית או לשים קוביית מוצרלה או גבינה צהובה או בולגרית במרכז.
מתכון לקאפקייקס במולטיקייק – מתכון לוופל בלגי במולטיקייק
במילוי ריבת חלב / פנקייק במולטי קייק / וופל בלגי :
מהמתכון הזה עשיתי גם מיני פנקייקס במילוי ריבת חלב או שוקולד.
כשאני עובדת עם השקעים הקטנים של הכדורים, הרבה יותר נוח לי לעבוד עם שקית זילוף היות והשקעים קטנים וצריך לדייק ועם כפית כל המשטח מתלכלך. הכי פשוט לדעתי. אני מניחה את השקית בצד וכל פעם ממלאה נגלה נוספת.
מצרכים לכמות של כ-20 יח' קאפקייקס, 3-4 וופל בלגי במולטי קייק
- ביצה אחת גדולה או 2 קטנות
- חצי כוס חלב
- כוס קמח תופח
- 4 כפות שמן או חמאה מומסת
- שקית אבקת אפיה
- חצי גביע יוגורט\שמנת מתוקה\ שמנת
- 1/2 כוס סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
הוראות הכנה :
מדליקים את מכשיר המולטיקייק שיתחמם
מערבבים את כל המצרכים יחד, עדיף במקציף ידני, אפשר גם עם כף.
לאחר שיש לכם בלילה חלקה, שימו לב שהיא לא נוזלית מדי, אפשר לפי הצורך להוסיף עוד חצי כוס עד כוס קמח תופח. תנסו ותראו לפי הצורך אם המאפים יוצאים מספיק דחוסים לטעמכם.
ממלאים בשקית זילוף את הבלילה ויוצרים חור קטן בקצה.
בשקית זילוף נוספת ממלאים כף וחצי שוקולד למריחה\ריבה\ריבת חלב\ממרח לוטוס\שוקולד נוטלה\ או כל מילוי אחר שבא לכם
איך להכין קייקפופס – כדורי שוקולד מצופים – תבנית של כדורים – קייקפופס
מזלפים לתוך החלק התחתון במהירות מבלילת הבצק כמעט עד לקו של השקעים.
לאחר שזילפתם מבלילת הבצק, מזלפים מעט מהמילוי במרכז הבלילה. אל תלחצו אם זה לא יצא סימטרי, גם ככה הכל עוד יתפח וזה יהיה אחיד.
בתבנית קאפקיקס
מזלפים כ-3/4 מגובה השקע עם בלילת הבצק, ומזלפים לאחר מכן את המלית. אפשר גם בלי .
בתבנית של הוופל בלגי
ממלאים כמעט עד הסוף. זכרו שהבלילה תופחת ! נסו משולש אחד ותראו איך צריך מבחינת כמות.
אם הוופל יוצא רך מדי תוסיפו עוד קצת קמח. אני אוהבת להפוך אותם אחרי שהם תופחים ומתקשים כדי לתת גם לצד השני צורה אחידה יותר. להפוך לדקה בערך וללחוץ. זה עושה הבדל.
מתכון לדונאטס במולטיקייק
אם בא לכם על עוגות קטנות בצורת דונאטס, לכו על זה, אפשר לעשות שלל ציפויים בשוקולד וכו'. הבלילה הזו מתאימה להמון דברים, פשוט מכפילים כמויות.
מזלפים כמעט עד לקו של התבנית את בלילת הבצק.
סוגרים את המולטיקייק וממתינים כ-5 דקות עד שהמאפים מתקשים, תופחים ומקבלים גוון זהוב.
מומלץ לפזר מעל אבקת סוכר, זה משדרג מאוד את המתיקות.
מתכון לכדורי מלאווח – כדורי בצק במולטי קייק
מאפה במילוי גבינות
ביום שבת בבוקר הילדים ביקשו מלוואח. החלטתי לנסות את התבנית של הכדורים הקטנים כדי שיהיה להם מגניב. יובל ונוגה מסרבים בד"כ למלוואח עם תוספת כלשהי ואוהבים אותו "נקי" בלי כלום.
יש לחמם מראש את המולטיקייק כמה דקות לפני – אין צורך לשמן, הבצק של המלוואח מפריש המון שמן.
לקחתי מלוואח , הפשרתי אותו 10 שניות במיקרו, שהבצק יתרכך טיפה אבל לא יותר מדי (ועדיין, לא ישבר).
לקחתי קוביה של שום כתוש וקפוא של דורות, מעכתי אותה ופיזרתי על גבי המלוואח ( לא חובה, רק אם אתם מחובבי הז'אנר).
פיזרתי גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית, מעט זיתים ירוקים קצוצים,
גלגלתי לרולדה וחתכתי פרוסות בעובי של כ-2 ס"מ לכל פרוסה.
הנחתי כל "פרוסה" בתוך שקע של קייקפופס בתוך מכשיר המולטי קייק, פיזרתי מעל מעט שומשום, וסגרתי את המולטיקייק.
מאחר ולבצק של המלוואח יש תכונה של תפיחה, הוא תופח בתוך השקע ויוצאים כדורים יפים ועגולים.
אחרי 3 דקות אני הפכתי את הכדורים היות ולא תמיד החלק העליון תופח כמו שצריך ואז נהיו לי כדורים מלאים יותר.
חשוב לשים לב לגבי זמן האפיה, יש מאפים במולטיקייק שדורשים לפעמים גם 10 דקות. יש מאפים כמו פנקייק למשל שמספיק להם 2-3 דקות.
הילדים – חיסלו 3 מלואחים כשמכל מלוואח יצאו כ-12-14 כדורים. במצב רגיל הם עושים טובה שהם מסימים חצי מלוואח.
אפשר כמובן לגוון עם תוספות לפי הטעם.
כדורי מלוואח במילוי
שוקולד/ ריבת חלב / שוקולד נוטלה / ריבה
על אותו עיקרון של כדורי המלוואח המלוחים – יוצאים מאפים פריכים וטעימים.
פתרון מעולה כשאורחים מודיעים לכם בספונטניות שהם מגיעים עוד 5 דקות. אפשר לעשות אותם גם בתבנית של הקאפקייקס אם בא לכם על מאפים גדולים יותר ולהגיש אותם בתוך מנג'טים מנייר.
אני מאוד אוהבת את הבצק של המלוואח במולטיקייק, הוא יוצא פריך, לא שמן מדי ומאוד טעים.
כדורי מלוואח במילוי נקניקיות – משה בתיבה במולטיקייק
משה בתיבה בגרסת כדורים במולטיקייק
טוב תשמעו. זה להיט היסטרי אצלנו!
נכון שנקניקיות זה לא בריא, אבל פעם פעמיים בחודש אני מפרגנת לילדים נקניקיות כי הם אוהבים. אם אתם לא בקטע תמשיכו הלאה.
אבל יחד עם זאת אפשר לעשות גם כדורי מלוואח במילוי של בשר טחון, סויה או כל מלית שבא לכם.
ובכל זאת, כדורי הנקניקיות יכולים להיות מצוינים לאירוח, לימי הולדת – לתקוע בהם קיסמים, ילדים משתגעים על זה.
זה אחד הדברים שהכי פשוט להכין עם המולטי.
כל מה שצריך זה מלוואח מופשר, ונקניקיות שחוממו לדקה וקצת במיקרוגל.
מפשירים את הבצק של המלוואח, מרדדים אותו מעט, מניחים עליו בקצה 2 נקניקיות, אחת ליד השניה (מרדדים כדי שכשהנקניקיות באמצע, הבצק מספיק להן) ומגלגלים את הבצק סביבן כמו רולדה.
חותכים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ לכל פרוסה, ומניחים במכשיר המולטיקייק. גם כאן הבצק תופח, ויוצר כדורים מקסימים. אני אוהבת להפוך את הכדורים אחרי אפיה של 5 דקות לעוד 3-4 דקות נוספות, ואז הנקניקיות נהיות קראנצ'יות ויחד עם הבצק שמקבל מעט מתיקות זה שילוב מעולה.
אני הולכת לנסות את זה עם מעט פירה ובשר טחון, עם רצועות עוף וירקות ויהיו עוד מתכונים בהמשך.
מתכון סופגניות \ דונאטס \
סופגניות אשל מהירות לחנוכה במולטיקייק:
אפשר להכין דונאטס או סופגניות לפי מתכון רגיל של סופגניות מבצק שמרים.
אני אישית אוהבת יותר להכין סופגניות מהירות ללא שמרים עם אשל / יוגורט או שמנת בחג החנוכה. המרקם שלהן אוורירי וטעים.
במקרה הזה כן הייתי ממליצה לשמן את השקעים של התבנית או לרסס עם ספריי שמן כדי שזה יצא מעט יותר קריספי.
מצרכים לסופגניות אשל מהירות לחנוכה:
- ביצה
- כוס קמח תופח
- 1 אבקת אפיה
- 4 כפות שמן
- כוס אשל
- חצי כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 2 כפות סוכר
מערבבים היטב את כל המצרכים לבלילה אחידה, אפשר להשתמש בשקית זילוף במידה ואתם עובדים עם התבנית של הדונאטס היות והבלילה יחסית נוזלית.
אפשר גם להכין אותן בתוך התבנית של הקאפקייקס.
להוסיף מילוי לפי מה שבא לכם, אבקת סוכר מעל ולהנות.
מתכון פיצה במולטיקייק
נראה לי שלתקופה הקרובה אנחנו הולכים להפסיק עם הזמנת פיצות מבחוץ.
את הבצק לפיצה אני מכינה מקמח שמרים של אסם או שופרסל לפיצה או פוק'צה על פי המתכון שיש על השקית רק שאני מוסיפה ביצה.
אני בד"כ מכינה קילו של בצק ומחלקת אותו ל-4 חתיכות ומקפיאה. כשבא לי להכין מאפה כלשהו אני פשוט מפשירה חתיכה.
את הבצק אני מכינה לפי המתכון הבא:
מתכון בצק שמרים לפיצה קל להכנה
- 1 קילו קמח
- 3-4 כוסות מים פושרים – להתחיל מ-2 כוסות ולהוסיף כל פעם קצת לפי הצורך עד שיש תערובת אחידה ולא דביקה מדי.
- 2 כפות סוכר
- 8 כפות שמן זית
- 1 ביצה
- כף מלח (להוסיף רק אחרי שהבצק מתגבש)
מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו של בצק למעט המלח. אחרי 5 דקות לישה כשנהיית לכם תערובת אחידה, מוסיפים את המלח.
נותנים למיקסר לעבוד עוד 10 דקות. שימו לב מבחינת המים אם צריך עוד קצת ואם הבלילה דביקה מדי תוסיפו מעט קמח. בסופו של דבר צריך לצאת לכם גוש בצק חלק ואחיד.
לאחר שהבצק מוכן, מניחים אותו בקערה, מפזרים עליו מעט קמח, ומכסים במגבת . משאירים אותו לתפוח בין חצי שעה לשעה.
מתכון לרוטב פיצה פשוט וטעים כמו בפיצריות:
מצרכים:
- 3 -4 עגבניות או גביע של עגבניות מרוסקות (יש קופסאות אדומות עם עגבניות מרוסקות\ מגורדות, שימו לב שאתם לא קונים את אלו עם תוספת בזיליקום, שום או רוטב פיצה מוכן, זה הורס את הטעם).
- 3 שיני שום
- 2 גביעים של רסק עגבניות קטן
- 4 כפות סוכר
- כף מלח
- כף אבקת מרק פרווה
- קורט פלפל
- 1/2 כפית אבקת שום או שום גרגירים מיובש
- חצי כפית אורגנו
- חצי כוס מים
הוראות הכנה:
מרסקים את העגבניות בבלנדר ליצירת רסק עגבניות.
מכניסים לסיר בישול קטן את כל המצרכים, מערבבים היטב עד לרתיחה, נותנים לו להתבשל עוד 3-4 דקות על אש קטנה ומסירים מהגז. מערבבים כל דקה בערך.
מוסיפים עוד סוכר או מלח לפי הטעם.
מדליקים את המולטיקייק, ומחממים אותו.
את הפיצה אפשר להכין בתבנית פיצה של המולטיקייק – שטוחה, מרדדים עיגול בקוטר של כ-20 ס"מ, מניחים אותו בתוך התבנית של המולטיקייק בזהירות, מורחים רוטב, גבינה ותוספות וסוגרים את המכשיר.
אם אתם מאלה שאוהבים פיצה דקה, תרדדו את הבצק דק ותצא לכם פיצה קריספית.
אני מצאתי שכדאי לשים את הפיצה לכ-10 דקות על מנת שהבצק ייאפה כמו שצריך למרות שאחרי 2 פיצות זה לקח קצת פחות כי המכשיר היה חם מאוד.
מתכון מיני פיצה במולטיקייק
ואפשר להכין גם מיני פיצות- מצוין לאירוח – להכין רולדה עם רוטב פיצה וגבינה (ותוספות לבחירתכם), לחתוך לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ולהכניס כל פרוסה לשקע של הקאפקייקס- יצאו לכם קאפקייקס פיצה מעלפים שיקבלו צורה מעוגלת כי הבצק יתנפח.
עוד מתכונים לבצק שמרים במולטיקייק :
אפשר להכין כדורי בצק שמרים במילוי קוביית שוקולד, או נטיפי שוקולד, אפשר להוסיף גם פרוסת בננה, חלבה ומגוון ממרחים.
לסיכום, קיבלתם כמה רעיונות, אתם מוזמנים לנסות ולגוון,
להוסיף, להוריד, מה שבא לכם, ומה שטעים לכם!
תדאגו שיהיו לכם בבית קמח תופח וביצים. עם כל השאר אפשר לאלתר. אני חייבת להודות שאני ממש נהנית מהאפיה עם המולטיקייק,
זה הפך את נושא הכנת האוכל להרבה יותר פשוט ונוח וכפי שאמרתי, הילדים מתלהבים מאוד.
מוזמנים לשתף פה בתגובות את המתכונים שלכם ולשתף את הפוסט לחברים שלכם.
הכל נראה מעולה ואנסה כמה שיותר… רק שאלה, כתבת לדאוג שישהיה קמח תופח… קמח רגיל ואבקת אפיה לא עושה אותו דבר כמו קמח תופח ? עדיף קמח תופח ? מנסיון שלך ?
תודה רבה !
צופית
מניסיון אפשר גם קמח רגיל ואבקת אפיה, אבל התוצאות הכי מוצלחות כשזה גם אבקת אפיה וגם קמח תופח, במיוחד בוופל בלגי
היי! עשיתי את הקאפקייקס גבינה במתכון הראשון יצא מאוד מלוח. יכול להיות שהכוונה לכפות מלח ולא כף?
זה תלוי באיזה גבינות את משתמשת ובהתאם לאיך שאת אוהבת 🙂 יש גבינות מלוחות יותר ופחות.
היי בהצק שמרים לפיצה לא כתבת בכלל שמרים?? לא מוזכר במתכון שכתבת ? איזה שמרים? וכמה צריך?
הי , אני משתמשת בקמח שמרים של אסם שהוא כבר מכיל בתוכו שמרים והרבה יותר קל לעבוד איתו 🙂
[…] לאט אני לומדת את המטבח הטבעוני ואחרי שהכנתי בחנוכה סופגניות מהירות טבעוניות במולטיקייק , שיצאו ממש מעולות ורכות כי השתמשתי בצ'יה במקום ביצה […]