מתכון מנצח קל ופשוט לפיצה ביתית מבצק שמרים, עם רוטב פיצה כמו בפיצריות שגם הילדים יטרפו בהנאה. לגזור ולשמור
מתכון לפיצה מבצק שמרים – אחד המאכלים שמככבים אצלנו בארוחות הערב עם הילדים זה פיצה.
כאן תמצאו מתכון קל, פשוט וטעים לפיצה מושלמת.
כבר מזמן הבנתי שבמקום להזמין מגש פיצה ב-50-70 ש"ח מפיצריה, עדיף בהחלט לקנות חבילה אחת של קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה, גבינה צהובה, רסק עגבניות ורוטב עגבניות ולהכין לבד.
ב-50 ש"ח אני מכינה לפחות 3 פיצות אז לא חבל על הכסף?
חוץ מזה, שהרבה פעמים כשיודעים איך לעשות את זה נכון, הפיצה שמכינים בבית היא הרבה יותר טעימה.
עד שפגשתי את הקמח שמרים של אוסם הייתי בחרדות קשות מבצק שמרים. איך שהוא זה אף פעם לא היה מצליח לי.
מאז שהכרנו, אני מכניסה את החומרים למיקסר (יש לי KMIX שמכין בצק בצורה מופלאה) פועלת לפי ההוראות בתוספת של ביצה אחת, נותנת לו לערבל, אח"כ מעבדת אותו קצת, מתפיחה, מחלקת ל-3 חלקים, משתמשת במה שצריך, מה שלא מכניסה לשקית אוכל ומקפיאה. בד"כ יש לי לפחות גוש בצק זמין אחד בפריזר ואני משתמשת בבצק הזה לעוגות או פיצות או כל מאפה שמרים אחר.
אני אוהבת לעשות את הפיצה דקה, גם ככה הבצק תופח מעט בעת האפיה אז אין צורך לעשות אותו עבה מדי אלא אם כן אתם אוהבים. שליש מכמות הבצק שיוצא מקילו קמח תופח מספיק לי כאמור ל-3 נגלות.
את הפיצה אפשר לאפות בתנור בחום של 240 מעלות על אפיה כששמים את הפיצה בחלק התחתון, אופים עד לתחילת השחמה של הגבינה – 10-15 דק'.
מתכון בצק שמרים לפיצה קל להכנה
- 1 קילו קמח
- 3-4 כוסות מים פושרים – להתחיל מ-2 כוסות ולהוסיף כל פעם קצת לפי הצורך עד שיש תערובת אחידה ולא דביקה מדי.
- 2 כפות סוכר
- 8 כפות שמן זית
- 1 ביצה
- כף מלח (להוסיף רק אחרי שהבצק מתגבש)
מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו של בצק למעט המלח. אחרי 5 דקות לישה כשנהיית לכם תערובת אחידה, מוסיפים את המלח.
נותנים למיקסר לעבוד עוד 10 דקות. שימו לב מבחינת המים אם צריך עוד קצת ואם הבלילה דביקה מדי תוסיפו מעט קמח. בסופו של דבר צריך לצאת לכם גוש בצק חלק ואחיד.
לאחר שהבצק מוכן, מניחים אותו בקערה, מפזרים עליו מעט קמח, ומכסים במגבת . משאירים אותו לתפוח בין חצי שעה לשעה.
מתכון לרוטב פיצה פשוט וטעים כמו בפיצריות:
מצרכים:
- 3 -4 עגבניות או גביע של עגבניות מרוסקות (יש קופסאות אדומות עם עגבניות מרוסקות\ מגורדות, שימו לב שאתם לא קונים את אלו עם תוספת בזיליקום, שום או רוטב פיצה מוכן, זה הורס את הטעם).
- 3 שיני שום
- 2 גביעים של רסק עגבניות קטן
- 4 כפות סוכר
- כף מלח
- כף אבקת מרק פרווה
- קורט פלפל
- חצי כפית אבקת שום או שום גרגירים מיובש
- מעט אורגנו
- חצי כוס מים
הוראות הכנה לפיצה:
מרסקים את העגבניות בבלנדר ליצירת רסק עגבניות.
מכניסים לסיר בישול קטן את כל המצרכים, מערבבים היטב עד לרתיחה, נותנים לו להתבשל עוד 3-4 דקות על אש קטנה ומסירים מהגז. מערבבים כל דקה בערך.
מוסיפים עוד סוכר או מלח לפי הטעם.
מדליקים את המולטיקייק, ומחממים אותו.
את הפיצה אפשר להכין בתבנית פיצה של המולטיקייק – שטוחה, מרדדים עיגול בקוטר של כ-20 ס"מ, מניחים אותו בתוך התבנית של המולטיקייק בזהירות, מורחים רוטב, גבינה ותוספות וסוגרים את המכשיר.
אם אתם מאלה שאוהבים פיצה דקה, תרדדו את הבצק דק ותצא לכם פיצה קריספית.
אני מצאתי שכדאי לשים את הפיצה לכ-10 דקות על מנת שהבצק ייאפה כמו שצריך למרות שאחרי 2 פיצות זה לקח קצת פחות כי המכשיר היה חם מאוד.
ואפשר להכין גם מיני פיצות- מצוין לאירוח – להכין רולדה עם רוטב פיצה וגבינה (ותוספות לבחירתכם), לחתוך לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ולהכניס כל פרוסה לשקע של הקאפקייקס- יצאו לכם קאפקייקס פיצה מעלפים שיקבלו צורה מעוגלת כי הבצק יתנפח.
[…] היא כמו להכין כל פיצה – בצק שמרים, רוטב ותוכלו למצוא מתכון לפיצה מבצק שמרים כאן בקישור, ולגבי דרך האפיה, אז זה הולך […]