אם אתם מחפשים מתכון פשוט לפסטה ברוטב פסטו, הגעתם למקום הנכון.
הכנת רוטב פסטו היא די פשוטה וכל מה שצריך זה בלנדר איכותי וחומרים.
רוטב פסטו הוא רוטב על בסיס בזיליקום עם עוד כמה מרכיבים והוא מגיע מהמטבח האיטלקי.
אפשר להשתמש ברוטב פסטו כממרח לכריחים, כרוטב לפסטה,
כתוספת למאפים שונים והכל תלוי בכם ובכמה אתם מתחברים לטעם החזק של הבזיליקום והשום.
אני מצרפת לכם את המתכון לרוטב פסטו שאני מכינה תמיד שגורף מחמאות והוא קל ופשוט להכנה.
את רוטב הפסטו כדאי להכין מבזיליקום טרי אבל אם אין לכם בבית, אני תמיד מקפידה שיהיו לי בפריזר קוביות בזיליקום קפואות של דורות וגם קוביות שום קפוא, ואז פשוט מכניסים את הכל לבלנדר.
מצרכים לרוטב פסטו:
- עלי בזיליקום – צרור בלי הגבעולים או 4-5 קוביות בזיליקום קפוא
- 2 שיני שום
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות צנוברים כתושים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- אפשר להוסיף 2-3 זיתים ירוקים אם אתם אוהבים זיתים
מתכון רוטב פסטו קל להכנה
מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים הכל יחד.
אפשר להכין כמות של רוטב פסטו ולהקפיא בתבנית של קוביות קרח, או בקופסה קטנה, ולהשתמש לפי הצורך לפסטה או כממרח.
מתכון לפסטה ברוטב פסטו עם פלפלים ועגבניות
מרתיחים חבילת פסטה 250 ג' בסיר עם מים רותחים
מבשלים כ-5 דקות עד שהפסטה מתרככת ומוכנה
מסננים את הפסטה.
במחבת שמים מעט שמן זית, מכניסים את הפסטה, מוסיפים 2 כפות של רוטב פסטו ומקפיצים את הפסטה.
מוסיפים רצועות של פלפל ירוק וגמבה וחותכים עגבניות שרי לרבעים.
מקפיצים הכל יחד למשך כ-2 דקות, מוסיפים כפית מלח גס.
אפשר לפזר מעל גבינת פרמזן ולהגיש.
הפסטה טעימה גם כסלט פסטה קר ברוטב פסטו ויכולה לשמש כתוספת נפלאה לכל סוג אירוח.