סלט בורגול, ירקות וגבינות – אם אתם מחפשים משהו קליל, משביע וטעים לאכול, סלט בורגול יכול להיות פתרון מצויין עבורכם. הנה מתכון קל ופשוט להכנה שישדרג כל ארוחה כתוספת או כארוחה קלה בפני עצמה.
מתכון סלט בורגול עם גבינה וירקות –סלט בורגול הוא אחד המאכלים שיכולים לשמש אתכם בהתקף רעב וגם לשדרג ארוחה משפחתית חגיגית.
הוא מכיל פחמימות, ועם שדרוג קל כמו שתיכף תראו, הוא יוכל להשביע אתכם כארוחת ערב, ארוחת בוקר או ארוחת צהריים קלה.
את סלט הבורגול מכינים מבורגול יבש, יש בורגול דק ובורגול עבה יותר, זה תלוי בכם, מה אתם אוהבים.
אני אוהבת את העבה יותר, הוא יותר מורגש בפה. הדק במרקם יותר גרגירי ומזכיר קוסקוס.
כדי להכין סלט בורגול מתחילים בהשריית הבורגול במים רותחים.
2 כוסות מים על כוס בורגול.
משרים את הבורגול למשך 10 דקות בערך ולאחר מכן נותנים לו להתקרר.
קחו בחשבון שהוא מתנפח ומכפיל את הגודל שלו פי 2-3.
בשביל סלט בורגול- קערה גדולה לשני אנשים – צריך את המצרכים הבאים :
- כוס בורגול
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- רבע כוס נענע קצוצה (במידה ואתם אוהבים)
- כוסברה – חופן קצוץ
- בצל ירוק – גבעול קצוץ דק
- עגבניה אחת
- מלפפון אחד
- 2 כפות מיץ לימון סחוט או משומר
- 150 ג' גבינה בולגרית חתוכה לקוביות או גבינת פטה עיזים
- כ-10 זיתי קלמטה חתוכים לפרוסות
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה לסלט בורגול – מתכון טאבולה :
קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות
מערבבים את כל המצרכים יחד
מומלץ להשאיר את הסלט לרבע שעה בערך במקרר כדי שהמיצים והטעמים יתערבבו ואז הבורגול סופג את הטעם ומקבל טעם אחר לגמרי.
אפשר גם להשאיר אותו יום נוסף במקרר בקופסה סגורה והוא עדיין יהיה טעים.
הסלט הזה חגיגי וכפי שציינתי יכול לשמש כארוחה או כנשנוש.
אפשר להוסיף גם מעט בצל ירוק קצוץ אם אתם מחובבי הז'אנר.
אמא שלי אוהבת להכין את הסלט מבורגול דק במרקם שמזכיר קוסקוס,
היא שמה פטרוזיליה, נענע, בצל, עגבניות ולפעמים גם חמוציות מיובשות
מעט שמן זית ולימון וזה גם יוצא טעים.
אפשר להוסיף גם זעתר או גבינות נוספות, אני אוהבת להוסיף גבינת פטה או בולגרית,
מעט פרמזן ולתבל עם מלח הארץ בתיבול איטלקי. הסלט הזה מהווה בסיס לכל כך הרבה דברים ואפשרויות לשדרוג.
בתיאבון !