אחת הדרכים הכי פשוטות להכין קינוחים לאירוח או לחג, היא קינוחי שכבות בכוסות. הנה 5 מתכונים קלים ופשוטים להכנה לקינוחי כוסות שיגרמו לכולם להנות בסוף הארוחה.
אם יש משהו שלמדתי בשנים האחרונות כשאני מביאה קינוחים לאירועים משפחתיים ולחג, זה שבמקום לעבוד קשה על עוגה אחת שווה, עדיף בד"כ להשקיע בקינוחי כוסות.
יש משהו בקינוח בכוס שהופך אותו לקליל, טעים וכיפי לאכילה. בד"כ יש פירורי עוגה או עוגיות והכמות הרבה פחות מפוצצת מאשר חתיכת עוגה שמניחים לכם בנדיבות על הצלחת רגע אחרי ארוחה משפחתית כשאתם מרגישים שהבטן עוד שניה מתפוצצת..
אז עד היום בכל פעם שהכנתי קינוחי כוסות הם היו הצלחה מסחררת.
הנה כמה רעיונות קלים ופשוטים ליישום, אולי חלקם ידרשו קצת היערכות מראש, אבל בגדול, אפשר לעבור על הארון בבית ולקחת מה שיש ולשלב עם קצפת. זה תמיד יצא טוב.
מוכנים?
קינוח שכבות עם קצפת, תותים ואננס :
את הקינוח הזה הכנתי על הדרך בספונטניות כשעמדנו לצאת לארוחת חג אצל דודה שלי. איכשהו היה לי יום מטורף עם הילדים והעבודה ותכננתי לאפות עוגה ואז חצי שעה לפני שצריך לצאת הבנתי שזה לא קרה ולא יקרה.
עברתי על ארון המצרכים לעוגות שלי ותוך כדי שאני מקציפה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב במיקסר, הוצאתי מה שמצאתי והתחלתי להכין.
היו לי שאריות של נשיקות מרנג אז ריסקתי אותן לפירורים
שמתי מעט בכוס.
מעל המרנג יצקתי קצפת
בסיר בישול קטן הכנסתי אננס שחתכתי – מקופסת שימורים לקוביות קטנות בגודל של כס"מ, בערך כוס וחצי.
הוספתי חצי כוס יין אדום , כף קינמון וכף סוכר.
ערבבתי הכל עד לרתיחה והתחלה של קירמול והורדתי מהאש. העברתי לקערה קטנה והנחתי במקפיא שיתקרר (כי היינו בלחץ של זמן).
בינתיים חתכתי קוביות קטנות מתותים מיובשים ואננס מהקופסה.
פיזרתי על גבי כל גביע את האננס והתותים ואז עם כף יצקתי מתערובת האננס עם הרוטב מעל כל גביע.
הוספתי פתיתי שוקולד מעל.
יצא קינוח מעלף. השילוב של המתיקות של הקצפה עם החמיצות של האננס וכל הטעמים מסביב יצר חגיגה של טעמים בפה.
מומלץ בחום!
מתכון קינוח קצפת בטעם תות בשילוב אננס
אם הבנתם נכון, אז כן, אני אוהבת להשתמש באננס משומר. החוכמה היא לחתוך אותו לחתיכות ממש קטנות ואז הוא יוצר מרקם שמתפצפץ בפה עם חמיצות עדינה ומרעננת והוא תוספת מיוחדת לכל קצפת או דבר מתוק.
בשביל הקינוח הזה תצטרכו גם תותים.
טוחנים בבלנדר תותים למחית, שבסופו של דבר תקבלו בערך כוס של מחית תות מרוסק וטחון היטב.
מקציפים 2 שמנת מתוקה יחד עם אינסטנט פודינג וניל
לאחר שהתקבלה קצפת יציבה, מוסיפים לאט חצי ממחית התות ומקציפים עד שהכל מתערבב.
חותכים אננס ותותים לקוביות קטנות של 1 ס"מ בערך.
בסביבות כוס לכל אחד מהם.
באמצעות מרית מערבבים בתנועות קיפוליות את התותים והאננס לתוך תערובת הקצפת עם מחית התות.
באמצעות כף יוצקים את התערובת של הקצפת עם הפירות לתוך כוסות.
לוקחים כפית ומזלפים מעט ממחית התות שנותרה מעל כל גביע. אפשר לקשט בחצי תות עומד שתקוע בכל גביע עם הקינוח.
אנשים בד"כ רואים את הגוון הורוד של המוס ומצפים למוס תותים ואז מפתיעה אותם בפה החמצמצות העדינה של התותים והאננס וחכו לתגובות..
קינוח כוסות – קצפת שוקולד עם עוגיות אוריאו
עוד קינוח שדי פשוט להכין הוא לקחת עוגיות אוריאו, לפורר אותן לפירורים ולפזר בכל כוס בערך כפית של פירורים.
בקערה מקציפים אינסטנט פודינג בטעם שוקולד בלגי – הוא טיפה מריר ועם מרקם מאוד עשיר שישדרג כל עוגה או קינוח.
מקציפים אותו יחד עם חצי כוס חלב וגביע שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם אחיד ויציב של קצפת.
מזלפים את הקצפת לתוך הכוס על גבי העוגיות,
מפזרים מעל מעט עוגיות מפוררות ומגישים.
אופציה נוספת היא להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל ולאחר שיש קצפת להוסיף 5 עוגיות מפוררות ולערבב וכך ליצור קרם עוגיות שהוא גם נפלא אפילו לעוגות (במקום המוס שוקולד או בנוסף).
קינוח כוסות בשחור ולבן
אפשר להכין את הקינוח של מוס השוקולד ובמקביל להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל .
מניחים בתחתית עוגיות מפוררות – אוריאו, פתי בר או כל דבר אחר.
באמצעות שקית זילוף מזלפים שכבות של קרם שוקולד וקרם וניל.
אפשר להכניס באמצע עוד שכבת פירורים ואני פשוט אוהבת את השילוב של שוקולד קצפת ותותים.
אז אפשר להפתיע ולהכניס בפנים קוביות קטנות של תותים טריים.
אפשר גם להוסיף חצי כפית של מעדן יולו בטעם שוקולד מריר מעל לקבלת קינוח חגיגי, עשיר וטעים.
מתכון קינוח קראמבל תפוחים
בשביל הקינוח הזה תצטרכו תפוחי עץ מאודים או מבושלים קלות.
חותכים תפוח עץ ירוק לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ.
בקלחת קטנה מוסיפים חצי כפית קינמון, כף סוכר ומעט חמאה ומבשלים קלות עד להתרככות התפוחים.
יוצקים את הרוטב לקערה כדי שיתקרר.
מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
מפוררים עוגיות פתי בר או לוטוס ואם אין לכם בבית, אפשר להכין קראמבל די בקלות
מתכון לקראמבל :
- כוס וחצי קמח לבן
- כוס סוכר
- 100 ג' חמאה
את החמאה חותכים לקוביות קטנות. אפשר לעבד את התערובת בידיים ולייצר פירורים, אני מהמפונקים שמעדיפים להכניס הכל לבלנדר ותוך כמה שניות נוצרים לכם פירורי בצק. מעבדים אותו מעט עם הידיים ומפזרים בתבנית עם נייר אפיה את הפירורים.
אופים 5-10 דקות עד להשחמה קלה של הפירורים ומוציאים מהתבנית לקערה.
אפשר להוסיף לקראמבל מעט קינמון או שקדים טחונים.
להכנת קינוח שכבות
אגב, הקינוח הזה הולך נהדר עם כל פרי טרי או מאודה .
בכוס מניחים כף מהקראמבל.
מעל מזלפים שכבה של ס"מ בערך מהקצפת.
מפזרים מעל הקצפת כף בערך של תערובת התפוחים.
מעל מפזרים כף או שתיים של פירורי קראמבל
מעל שוב מזלפים קצפת, תפוחים, ועוד קצת קראמבל מעל.
כמה שהקינוח הזה פשוט , הוא אחד הדברים הטעימים ביותר שיש.
הולך נפלא גם עם תותים, אננס או כל פרי שתבחרו.
ה