מתכון עוגת פרג בסיסית או משודרגת עם פירות – הנה מתכון קל ופשוט ביותר להכנה של עוגה טעימה, עשירה ומיוחדת לאירוח או סתם שיהיה בבית.
אני מאלה שמכורים לכל מאפה עם פרג, יש משהו בטעם שלו שנותן איזשהו טוויסט
יחד עם המרקם הקראנצי הזה שמתפוצץ לכם בפה.
ובואו נוסיף את העובדה שפרג הוא מאוד בריא, הוא אחלה שדרוג לעוגות.
את עוגת הפרג הבסיסית מכינים כמו כל עוגת טורט פשוטה, כשבסוף מוסיפים את תערובת הפרג לבלילה ואופים.
אני מכינה עוגות פרג בכמה גרסאות כשהאהובה עלי היא עוגת פרג עם פירות יבשים –
אני אוהבת להכין אותה במיוחד אחרי טו בשבט, כשאני לוקחת פירות יבשים שנותרו לנו בבית,
חותכת אותם לקוביות קטנות בגודל של כחצי ס"מ,
ומכינה כוס של כל הפירות היבשים שיש בבית כשהם קצוצים. בנוסף אני מוסיפה אגוזים, צימוקים ושקדים פרוסים.
גרסה נוספת של עוגת הפרג כוללת הוספה של גזר מגורד או תפוח מגורד או שניהם יחד.
התוצאה – עוגה עסיסית, טעימה ומרשימה וכל כך פשוטה להכנה!
חומרים עוגת פרג :
4-5 ביצים גדולות (תלוי בגודל התבנית)
- 1 כוס סוכר
- כוס וחצי קמח
- חצי כוס שמן
- אבקת אפיה
- שקית סוכר וניל\ רבע כפית תמצית וניל
- 100 גר' פרג
- כוס של מבחר פירות יבשים קצוצים לקוביות (תמר, משמש, אננס, שזיף, או כל פרי יבש אחר)
- חצי כוס אגוזים קצוצים – מלך\פקאנים
- חצי כוס צימוקים
- 1 תפוח ירוק חמוץ מגורד עם הקליפה
- אפשר להוסיף גם חצי כוס קוקוס למי שאוהב, גזר מגורד או תפוח מגורד
להכנה של עוגת הפרג:
מחממים תנור מראש לחום של 170 מעלות
מקציפים 4-5 ביצים במהירות גבוהה כ-4-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח,
מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה סוכר. לאחר מכן מוסיפים תמצית וניל,
ממשיכים להקציף, מורידים מהירות ומוסיפים את הקמח בהדרגה עד שהוא מתערבב היטב בבלילה.
מוסיפים אבקת אפיה,לאחר מכן שמן, פרג, ואחרי שהכל מתערבב היטב
מוסיפים את יתר החומרים כשמקציפים במהירות נמוכה.
משמנים תבנית עגולה או מרובעת בקוטר של כ26 ס"מ ושופכים הכל לתבנית.
מכניסים לתנור חם על 170 מעלות לכחצי שעה או עד שהחלק העליון משחים ומכניסים קיסם שיוצא יבש ממרכז העוגה.
מצננים ומגישים!