עוגת גבינה פירורים היא עוגה נפלאה לשבועות וגם לכל הזדמנות חגיגית או כל פעם שבא לכם להכין משהו טעים או במידה ובאים אורחים ובא לכם להפתיע עם קינוח שכולם יטרפו בשמחה גדולה.
מתכון עוגת גבינה פירורים היא עוגה נפלאה לשבועות וגם לכל הזדמנות חגיגית או כל פעם שבא לכם להכין משהו טעים או במידה ובאים אורחים ובא לכם להפתיע עם קינוח שכולם יטרפו בשמחה גדולה.
אפילו אני, שלא אוהבת עוגות גבינה בכלל, מטורפת על העוגה הזו כבר מהילדות.
אמא שלי היתה מכינה אותה בתכיפות די גבוהה ומבחינתי זה טעם שקשור בילדות וביס אחד מהעוגה הזו מחזיר אותי אחורה 20 ומשהו שנה וזה טעם של עוגה של אמא.
מאז שהתחלתי לאפות למדתי להכין אותה בעצמי וגיליתי שהיא ממש ממש פשוטה להכנה למרות שהיא נראית מורכבת.
העוגה עצמה לא דורשת אפיה למעט התחתית והפירורים שלמעלה שעשויים מבצק פריך. יש שמכינים את התחתית מתערובת של פירורי עוגיות וחמאה. אני מעדיפה את הגרסה האפויה.
אני מצאתי שאפשר לשדרג את הפירורים למעלה באמצעות עוגיות לוטוס (עוגיות קרמל) מפוררות למעלה ואני מוסיפה לפעמים גם מעט פקאנים קצוצים עם טיפה קינמון וסוכר. תנסו את השילוב הזה, הוא קטלני ונותן טוויסט מצוין לחמיצות של הגבינה.
באותה מידה עוד שילוב נפלא לעוגת גבינה פירורים הוא לשלב אותה עם עוגיות אוריאו – מועכים עוגיות אוריאו ומוסיפים מעט חמאה, משטחים בתחתית התבנית , שמים את מלית הגבינה ומעל מפזרים פירורים או רוטב שוקולד.
עוגת הגבינה נהדרת גם כקינוח בכוס.
מתכון לעוגת גבינה פירורים עם שמנת – מתכון עוגת גבינה פירורים
אז בואו נתחיל עם מתכון לעוגת שמנת פירורים :
מצרכים:
לבצק:
- כוס וחצי קמח תופח
- חצי כוס סוכר
- 2 חלמונים של ביצה
- 150 ג' חמאה מומסת
למלית הגבינה
- 500 ג' גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת מתוקה
- כוס חלב
- גביע שמנת חמוצה
- אינסטנט פודינג וניל
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לוקחים את חומרי הבצק ומעבדים במיקסר או אפילו מערבבים היטב עם כף ולאחר מכן לשים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית של העוגה לאחר ששימנתם אותה. את השליש הנותר משטחים על גבי תבנית עם נייר אפיה לבצק בעובי של כחצי ס"מ.
מכניסים לתנור למשך 15-20 דק, עד שהבצק מזהיב ומשחים מעט
לאחר שהבצק מוכן יש להשאיר אותו לצינון לפחות 20 דק'.
את הבצק ששיטחנו בתבנית נפרדת (1/3 מהכמות), אנחנו מפוררים בידיים לפירורים גסים ומניחים בכלי אטום עד לשימוש.
מלית גבינה עם שמנת לעוגה – הוראות הכנה:
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
לאחר מכן מוסיפים עם מרית בתנועות קיפול איטיות את הגבינה והשמנת בהדרגה.
מקפלים את הגבינה לתוך הקצפת באיטיות ותנועות סיבוביות מלאות עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר שהבצק של העוגה בתבנית הצטנן והתקרר, שופכים מעל את מלית הגבינה ומשטחים באמצעות מרית.
מעל המלית מפוררים את הפירורים ויוצרים שכבה אחידה של פירורים מעל הגבינה והקצפת.
מכניסים לקירור לפחות ל-6 שעות, אם יש לכם אורחים או שאתם צריכים להגיש אותה מהר יותר, גם שעה בפריזר תעשה את העבודה.
אם אתם יודעים שאתם צריכים לצאת עם העוגה ולהביא לארוחה משפחתית למשל, דאגו להקפיא אותה מראש כדי שהיא לא תמס.
יש שנוהגים להכין את העוגה עם תוספת של ג'לטין, אצלנו מכינים אותה בלי, האינסטנט פודינג מייצב אותה ונותן לה מרקם מעט יציב יותר והיא נימוחה בפה ואחת העוגות הכי טעימות שיש לדעתי.
בהצלחה !