את המתכון הזה אני גיליתי ממש במקרה בזמן התארגנות לארוחת ערב עם הבנות שלי שחובבות ירקות.
מהרגעים האלה של כולנו רעבים ומהר אז בואו נפתח את המקרר ונראה מה נשאר.
את הפשטידה לקח משהו כמו 10 דקות להכין ועוד 15 דקות באייר פרייר AIR FRYER, או שאפשר לשים בתבנית בתנור ואם אתם ממש לחוצים בזמן, אפשר להכין אותם בתבניות אישיות של קאפקייקס ולאפות בתנור ואפילו במולטיקייק וגם בנינג'ה גריל או נינג'ה פודי עם האייר פריי.
אז מהם המצרכים שדרושים לנו?
קודם כל, לא חייבים להצמד במדויק למתכון אבל הוא עובד מצוין, ובגדול זה לשים את כל הגבינות שיש בבית עם הירקות.
פשטידת קישואים וכרובית – מתכון.
רכיבים לפשטידת קישואים עם כרובית
- קישוא גדול מקולף
- בצל גדול (אפשר גם סגול, הוא נותן מעט יותר מתיקות)
- תפוח אדמה מקולף
- רבע כרובית
- כוס גבינה צהובה מגורדת
- חצי קוביה של גבינה מלוחה – גבינה בולגרית או פטה
- גביע גבינה לבנה, קוטג, שמנת
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- חצי כפית אבקת שום
- תערובת תבלינים לפיצה – זו שהיא יותר על בסיס אורגנו ועלים שונים
- רבע כוס גבינת פרמזן
- כוס קמח תופח
- 3 ביצים
- רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה פשטידת קישואים עם כרובית
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים מראש את התבנית שתרצו לצקת לתוכה את הבלילה, או לחילופין את האייר פרייר או תבניות לקפקייקס.
מגרדים עם פומפיה לתוך קערה את הקישוא, הבצל, תפוח האדמה והכרובית. לאחר מכן סוחטים את כל המים שהירקות הפרישו.
מוסיפים את הביצים ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים. בנוגע לגבינות – אני אוהבת לשים מיקס של גבינות שנשארו במקרר – גבינת שמנת, גבינה לבנה, גבינות מלוחות וכמובן, גבינה צהובה.
מערבבים היטב את כל החומרים ומוודאים שאין גושים מהקמח.
אפשר להוסיף ממש מעט בצל ירוק קצוץ בשביל הטעם אבל לא חובה.
לאחר שהבלילה אחידה, שופכים אותה לתבנית או לחילופין ל – AIR FRYER, מעל אפשר ורצוי לפזר גבינה צהובה ואפשר גם להוסיף ממש מעט פירורי לחם שיוסיפו קראנצ'יות לכל העניין.
אופים כ- 20 -30 דקות עד שהחלק העליון מתקשה ומשחים מעט.
בודקים עם קיסם באמצע ומוודאים שהוא יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מצננים לרבע שעה וטורפים בהנאה!