אם אתם מחפשים רעיון לקינוח מפנק, טעים וסופר קל להכנה, טראפלס שוקולד יכול לענות לכם על הצורך עם מתכון מושלם לטראפלס
טראפלס שוקולד מריר מתכון קל ופשוט להכנה שמכיל מעט מצרכים שבשילוב והמינון הנכון הופכים לקינוח עשיר ומפנק!
המתכון הבסיסי של טראפלס שוקולד כולל שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקקאו.
לכאורה נשמע פשוט, רק שזה מאוד תלוי איזה שוקולד אתם שמים, כמה אחוזי קקאו יש בו וזה משפיע בהחלט על הטעם.
אז אם אתם באמת רוצים להשקיע, תשתדלו לבחור שוקולד עם 60% מוצקי קקאו. יש את השוקולד המריר המיובא של מותגי שוקולד מחו"ל, בעיקר מאירופה שיש להם ארומה די עשירה ומרירות גבוהה שמשתלבת נהדר עם טראפלס.
אני אוהבת ללכת על השוקולד עם 80 -90% מוצקי קקאו. הם אמנם מעט יותר יקרים אבל ההבדל בטעם ובמרקם מאוד משמעותי.
מתכון טראפלס שוקולד מריר רכיבים:
- 200 ג' שוקולד מריר
- גביע של שמנת מתוקה
- כף וויסקי או ברנדי
- קקאו
אז איך מכינים טראפלס שוקולד מריר – הוראות הכנה
ממיסים בקלחת על האש את השוקולד עם השמנת המתוקה על אש נמוכה. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתחמם אבל לפני רתיחה.
מסירים מהאש,
מערבבים היטב עם השמנת לתערובת אחידה. מוסיפים כף ברנדי או וויסקי וכפית קקאו וממשיכים לערבב.
אפשר להכין את הטראפלס ככדורים קטנים או למזוג את התערובת כשהיא נוזלית והתקררה טיפה לתבניות סיליקון קטנות. כמו בתמונה, אני הכנתי אותם בתבנית סיליקון של כדורים או ורדים.
לפני ששופכים את תערובת השוקולד כדאי לפזר על השקעים בתבנית קקאו באמצעות מסננת ושופכים פנימה את השוקולד.
מכניסים למקפיא לשלוש – ארבע שעות לפחות ואז מוציאים את הטראפלסים לקופסא ושומרים בפריזר.
אם החלטתם להכין את הטראפלס בצורת כדורים,
מכניסים את התערובת למקפיא למשך 15-30 דק עד שהתערובת מתגבשת ומתקשה אך לא קופאת לחלוטין.
מוציאים את התערובת מהמקפיא.
שופכים לקערה מעט קקאו
באמצעות כפית לוקחים מעט מהתערובת, ומפנים אותה עם כפית נוספת לתוך הקקאו. מצפים את השוקולד בקקאו ואז מכדררים בעדינות ביד את הכדורים ומצפים היטב בקקאו.
מכניסים לקופסא ושומרים בהקפאה.
הטראפלס מעולים יחד עם פירות טריים, תותים, בננה, או סלט פירות ויכולים לרענן כל שולחן קינוחים במפגש חברתי עם טוויסט מיוחד. אפשר להכין את הטראפלס גם בתוך תבניות סיליקון קטנות בצורות שונות.