מתכון קל ופשוט להכנה מהירה של כדורי שוקולד עשירים, נימוחים וטעימים שאפשר להכין גם עם הילדים
LESS IS MORE כשמדובר על כדורי שוקולד, המשפט הזה הכי תופס.
תכלס, מה צריך יותר מתערובת של עוגיות, שוקולד וסוכריות?
הילדים שלי ממש מתלהבים כשהם רואים כדורי שוקולד והבונוס הגדול הוא שכדורי שוקולד יכולים להיות בילוי נפלא לאחר צהרים עם הילדים שיעביר בשקט שעה וחצי- שעתיים.
ההכנה של כדורי השוקולד היא מאוד פשוטה וקלה ולא דורשת יותר מדי מאמץ.
אני הולכת לשתף אתכם בסודות שלי שהופכים את כדורי השוקולד לעשירים במרקם נימוח בפה.
לפעמים כשאין לי זמן לכדרר אז אני פשוט מכינה מהתערובת גליל ארוך בקוטר של 4-5 ס"מ,
מניחה אותו על נייר אפיה ומפזרת מעל ומסביב סוכריות צבעוניות.
אני מגלגלת אותו על מנת להצמיד את כל הסוכריות הצבעוניות לעוגה
ואז מצמידה את נייר האפיה ועוטפת את הגליל כמו סוכריה ומסובבת את הקצוות.
מכניסים לפריזר ל-5-6 שעות לפחות וגם משאירים בהקפאה.
לאחר מכן כשהילדים או אתם (ותאמינו לי שאתם גם תתמכרו) רוצים לאכול, פשוט פורסים פרוסה בעובי של 1 ס"מ כשזה קפוא עדיין. די מהר השוקולד נמס בפה וזה ממש טעים וכיפי כנשנוש.
ובחזרה אל מתכון כדורי שוקולד לילדים :
מה שתצטרכו זה :
- חבילה קטנה של עוגיות פתיבר ואם אין אז אפשר כל עוגיות חמאה שתמצאו בבית.
גם עוגיות בשילוב שוקולד יוכלו להתאים. - 100 ג' שוקולד מריר
- 5 כפות שוקולית
- 5 כפות קקאו
- כוס חלב
- חצי כוס שמן\ 100 ג' חמאה מומסת
- 3/4 כוס סוכר
- לא חובה – פתיתי שוקולד קטנים לאפיה – שחור או לבן
- סוכריות צבעוניות או קוקוס
אפשר להוסיף חמוציות מיובשות אם אוהבים, אגוזים, שקדים, או כל דבר שמתאים לכם במידה ולילדים מותר.
הוראות הכנה
העוגיות.
יש שאוהבים לפורר את העוגיות ביד ולהרגיש פירורים גסים.
אני אישית מעדיפה תערובת חלקה במרקם אחיד ובלי יותר מדי גושים אבל זה תלוי בכם.
אני מעדיפה להכניס את העוגיות לבלנדר ולטחון אותן דק עד שהן ממש כמו אבקה אבל זה תלוי בכם.
ממיסים במיקרו בתוך כוס את השוקולד המריר יחד עם חצי כוס חלב, מחממים לדקה בערך ואז מערבבים עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
שופכים את התערובת יחד עם יתר המצרכים לקערה.
מערבבים היטב בידיים או בכף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מומלץ בשלב הזה לטעום ולראות שהכדורים לא מרים\מתוקים מדי ולהוסיף ע"פ הצורך מעט מים,
אם התערובת אבקתית או קקאו אם התערובת רכה מדי.
שימו לב לכמויות בעיקר עם הנוזלים, תשפכו בזהירות כי ברגע שהתערובת תהיה עם יותר מדי מים לא תוכלו לעבוד איתה.
אחרי שיש לכם את התערובת מוכנה,
הכינו 2 קערות – אחת עם מעט מים מהברז והשניה עם סוכריות, קוקוס או כל ציפוי שתרצו.
מכינים בתבנית מנג'טים לעוגות כדי לשים בהם את כדורי השוקולד.
מרטיבים את קצות האצבעות בקערה עם המים, לוקחים מעט מהתערובת של כדורי השוקולד ומכדררים לקבלת כדור אחיד.
טובלים את הכדור בקערה עם הציפוי ומניחים במנג'ט .
לאחר שסיימתם מכניסים את כל כדורי השוקולד למקרר לפחות ל-4-5 שעות. או אם אתם צריכים אותם מהר אפשר לחצי שעה במקפיא.
למשקיעים שביניכם – אפשר להפוך את כדורי השוקולד לקייקפופס ולצפות אותם בשוקולד מריר או לבן מומס,
ולתקוע על שיפוד.
אופציה נוספת – אם נשארו בבית עוגות – שוקולד או אפילו עוגה יבשה רגילה,
אפשר לטחון אותן בבלנדר ולהשתמש בהן במקום העוגיות כבסיס לתערובת או יחד עם העוגיות.
גם אם יש לכם עוגה עם קצפת כל עוד זה רק וניל ושוקולד, זה יכול להתאים..
בתיאבון!