אחד הדברים שאני אוהבת להכין לפיקניקים או אם יש לי אורחים לבראנץ' או ארוחת בוקר, הוא לחמניות גבינה.
זו דרך נהדרת להפטר משאריות של גבינות שיש במקרר ואפילו ילדים יכולים להכין אותן בקלות.
כמה שיש יותר סוגים של גבינה שמעורבים בסיפור, כך הן יצאו עם טעם יותר טעים ועשיר.
אפשר להכין אותן מקמח רגיל או מקמח שמרים ולתת להן לתפוח מעט.
אני מוסיפה גם אבקת אפיה כדי שיתפחו מעט, אפשר גם לאפות אותן כמאפינס במולטיקייק, ולהוסיף בתוך כל לחמניה זית ללא גלעין.
מתכון לבואיקוס לחמניות גבינה קלות להכנה, לחמניות גבינה שילדים אוהבים.
המצרכים:
- מיכל קוטג'
- ביצה
- 2 כפות שמן זית
- גביע יוגורט
- חצי כפית מלח
- חצי כוס גבינת מוצרלה קשה מגוררת או גבינה צהובה
- כל גבינה רכה או קשה שיש לכם בבית
- כוס קמח תופח או קמח שמרים
- חצי כוס מים פושרים
- כפית אבקת אפייה
- חופן שומשום לקישוט
- ביצה למריחה מעל הלחמניות.
אפשר להוסיף גם זיתים, פטריות
הוראות הכנה לבואיקוס
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים הנוזליים עם הגבינה המגוררת, מוסיפים מעל
מלח, קמח ואבקת האפייה ומערבבים לבצק רך.
3. מרטיבים את הידיים במים ויוצרים כ-15 כדורים קטנים, מניחים בתבנית
במרחק .מפזרים שומשום מעל
4. אופים 20 דקות עד שתופח ומזהיב.
אפשר לשדרג לפי הטעם עם מה שהילדים אוהבים-זיתים,קצח או כל דבר אחר…