מאחר והבן שלי הוא מהבררנים הכבדים בכל מה שקשור לענייני אוכל וניזון בעיקר מג'אנק, שניצל, המבורגר וקבב (לעיתים נדירות) בתחום הבשרי, חיפשתי דרכים להפוך את השניצל למעניין וטעים יותר.
כחובבת שניצלים מושבעת, אחרי אינספור נסיונות ושילובים, הגעתי למתכון שתמיד מצליח, פשוט וקל להכנה והטעם הוא של שניצל עסיסי, טעים שבדרך כלל מתחסל במהירות.
אני נוהגת לרוב להכין לפחות קילו של שניצלים מראש. הם עוברים את תהליך הטבילה בביצה, לאחר מכן בפירורי הלחם, כמות מסוימת הולכת לטיגון והיתר- למקפיא- אני מסדרת בקופסא באמצעות הפרדה של שקיות אוכל בין השכבות. ככה השניצל נשמר וכשאני רוצה להכין, אני מוציאה את מספר החתיכות הרצוי, משאירה חצי שעה בחוץ או חצי דקה במיקרו בשביל להפשיר ואז מטגנת והשניצלים טעימים כאילו הכינו אותם הרגע ולא יבשים כמו שקורה כשמקפיאים שניצלים מטוגנים ואז הציפוי מאבד מהקריספיות שלו.
המתכון הזה מתאים גם לפסח בשילוב של קמח מצה במקום פירורי הלחם. המתכון הזה נהדר גם לשניצל הודו – זכר. מעולה לילדים שיש להם מחסור בברזל. קונים חזה הודו ופורסים אותו לפרוסות דקות דקות ויחד עם הטעמים והתיבול, הטעם מאוד דומה לטעם של שניצל עוף וזה יוצא נורא טעים.
אז הנה מתכון לקילו שניצל, הילדים שלכם יהיו מרוצים, אפשר להכין אותו עם אורז, צ'יפס, תפוחי אדמה בתנור, פסטה או כל תוספת אחרת. תהנו!
מתכון שניצל קריספי שילדים אוהבים
לתערובת הביצה:
- 1 ביצה
- רבע כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית תבלין תיבול לגריל
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור טחון
- כפית של חרדל\חרדל דיז'ון (עם גרגירים)
- טורפים הכל יחד.
לציפוי:
- כוס פירורי לחם, אפשר גם פנקו, שימו לב שהפנקו נשרפים די מהר, לכן רצוי לשלב בין שניהם.
- חצי כוס של קמח תפוחי אדמה
- חצי כוס קמח תירס
- 4 כפות שומשום
- חצי כפית של אבקת שום
- מערבבים הכל יחד.
טובלים את השניצלים בביצה, לאחר מכן בציפוי ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד על אש בינונית, עד שהציפוי נהיה פריך.
אפשר להקפיא אותם אחרי שהם מוכנים ואז לחמם כ-5 דקות בתנור כדי לאכול. השניצלים יוצאים פריכים וטעימים והילדים שלכם יהנו מהם!
בתיאבון!