אני אוהבת טוסטים. הילדים שלי אוהבים טוסטים.
אני גם אוהבת לשלב טורטיות בארוחת הערב כי הן קלילות יותר מפיתה או לחם ויחד עם זאת משביעות ומהנה יותר לאכול אותן.
לפני כמה חודשים רץ ברשת סרטון של טורטיות ממולאות בגבינה צהובה ואפויות בתנור.
החלטתי לקחת את הרעיון, להתפרע באלתורים ולייצר מנה מדהימה וטעימה שמתאימה לבראנץ', לארוחת ערב או אם נופלים עליכם חברים ובא לכם לארגן משהו טעים לנשנש.
ההכנה לוקחת בערך 10 דקות +20 דק' אפיה
צרפתי גם מתכון לרוטב סלסת עגבניות טעים מאוד שאפשר להכין עם בלנדר אבל עדיף עם מכשיר סלייסר שמייצר מרקם מעולה של רוטב סלסה תוך דקות ספורות.
מרכיבים – טורטיה במילוי גבינות
- 3-4 טורטיות
- 1 ביצה
- כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות גבינת שמנת \ שמנת זיתים
- גבינות – צריך כ-2 כוסות של תערובת גבינות מגורדות , אני אוהבת להשתמש בעיקר בגבינה צהובה משולבת עם גבינת מוצרלה ולהוסיף בתוך זה 2 כפות של גבינת צ'דר מגורדת , כף גבינת פרמזן מגורדת, כף גבינה בולגרית מגורדת, כף גבינת חלומי מגורדת. בסך הכל כ-2 כוסות של תערובת גבינות, רק הזהרו מהגבינות עם הטעמים החזקים ושימו מהן מינון קטן יותר.
- חצי כוס קמח תירס
- חצי כוס פירורי לחם
הוראות הכנה:
חותכים את הטורטיות לרבעים
מחממים תנור ל-200 מעלות
בצלחת מערבבים את הביצה עם החרדל דיז'ון וחצי כפית מלח
בצלחת נוספת מערבבים את תערובת הגבינות עם גבינת שמנת, שום כתוש
בצלחת שלישית מערבבים את קמח התירס ופירורי הלחם.
לוקחים רבע טורטיה, ממלאים אותו עם כפית במרכז במרחק של כ-1 ס"מ מהדפנות ומקפלים לחצי, ומהדקים.
עושים כך עם כל הטורטיות.
לאחר מכן טובלים את הטורטיה המקופלת בתערובת הביצה משני הצדדים ומעבירים לתערובת פירורי הלחם ומצפים היטב משני הצדדים.
מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור על אפיה במדף תחתון למשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות הופכים ואופים למשך 10 דקות נוספות.
בינתיים, תוכלו להכין את רוטב הסלסה שמקפיץ את הטורטיה הזו.
אני לא אוכלת חריף ולכן אני מציינת פה גרסה שגם ילדים יכולים לאכול ולהנות ממנה.
מתכון רוטב סלסה עגבניות
- 1 עגבניה בשלה
- רבע גמבה אדומה
- 1 שורש בצל ירוק
- כף פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
- חצי כפית מלח
- 2 שיני שום כתוש
- מעט פלפל שחור
- חצי בצל בינוני
הוראות הכנה – רוטב סלסה מקסיקני לטורטיה :
אם יש לכם מכשיר סלייסר פשוט מכניסים את כל החומרים ומערבבים, תוך 2 דקות יצא לכם רוטב במרקם משגע.
במידה ולא, קוצצים את הבצל והפטרוזיליה ביד , מגרדים בפומפיה את העגבניות והגמבה, מערבבים את יתר החומרים ואם בא לכם, אז אפשר להוסיף גם פלפל חריף. מטבל טעים במיוחד ופשוט להכנה.
בתיאבון, מוזמנים לשתף איך יצא לכם!