כשהבנות שלי רעבות וכשאין לי יותר מדי כוח להכין אוכל, המתכון הזה תמיד עובד ונטרף!
בגדול אפשר לשים כל ירק שבא לכם, אני משתמשת בספגטי ארוכים מהסוג הכי דק שיש. תוכלו לשים במקום פסטה אטריות אורז רחבות או דקות, המתכון הזה פשוט טעים בכל צורה שהיא.
אפשר כמובן גם להוסיף עוף אם אתם רוצים – נגיע לזה בהמשך.
רכיבים – פסטה מוקפצת עם ירקות:
חותכים את כל הירקות לקערה
- 4-5 פטריות בינוניות פרוסות דק, אם אתם אוהבים אפשר גם פטריות מקופסה.
- 1 גמבה אדומה ואפשר גם חצי פלפל ירוק
- 1 גבעול של בצל ירוק
- גזר חתוך לחתיכות דקות או פרוסות ארוכות דקות שאפשר לחתוך עם קולפן
- רבע כרוב חתוך לרצועות דקות
- נבטים סיניים
- שעועית ירוקה – 1 כוס, עדיף לחתוך אותה ל2-3 חתיכות
- חצי בצל לבן או סגול פרוס לרצועות דקות
- 3 שיני שום קצוצות (בסכין, לא חובה כתושות)
- 6 כפות שמן זית
- רוטב טריאקי
- רוטב סצ'ואן
- רוטב צ'ילי מתוק
הוראות הכנה פסטה מוקפצת עם ירקות :
ממלאים מים בסיר עמוק עם חצי כפית מלח ובערך כפית שמן , מביאים לרתיחה ואז מוסיפים את הפסטה. מומלץ לחתוך אותה לחצי טרם ההכנסה לסיר, כך שיהיה לכם קל יותר להקפיץ ולערבב אותה אחר כך. מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהפסטה מתרככת אבל לא יותר מדי. מוציאים למסננת ושופכים את יתר המים.
במחבת ווק או מחבת גדולה ועמוקה או סיר סוטאז' (רחב), מוזגים 4 כפות שמן זית (אפשר גם שמן רגיל אם אין לכם אבל השמן זית יותר מוצלח).
מוסיפים את כל הירקות למחבת ומטגנים במשך כ-5-7 דקות עם ערבוב, לטגן בתנועות הקפצה, עם 2 כפות מהצד, או להקפיץ את הירקות במחבת. לאחר שהנפח שלהם מצטמצם מעט, מוזגים את הירקות חזרה לקערה.
מוסיפים למחבת עוד 2-3 כפות שמן ושופכים את הפסטה המסוננת.
מוזגים מעל כ-5 כפות רוטב טריאקי, כ-3 כפות רוטב סצ'ואן וכ-2 כפות צ'ילי מתוק ומערבבים הכל בתנועות הקפצה עם 2 כפות.
לאחר שהפסטה ספגה את הרוטב בצורה שווה, מוסיפים את הירקות ומקפיצים הכל יחד בטיגון על אש גבוהה עוד כ-2 דקות.
במידה והפסטה נדבקת למחבת תוסיפו עוד קצת שמן זית.
וזהו, המנה מוכנה!
אם תרצו להוסיף גם חתיכות עוף או טופו תוכלו לעשות את זה בשלב של טיגון הירקות ועושים את התהליך באותו האופן.
בתיאבון!