המתכון הזה הוא אחד המתכונים שרצים במשפחה שלי מזה שנים ואני מניחה שגם בבתים רבים.
מדובר על רוטב עגבניות בסיסי שאפשר להוסיף לו כל דבר – ירקות, קציצות בשר, קציצות עוף, או קציצות דגים ואפילו קציצות טבעוניות מסויה.
אני נוהגת להכין אותו עם אפונה, שעועית או לקט ירקות חתוכים לקוביות, או שעועית וקציצות בשר וכו'.
המתכון הזה נהדר כשהרוטב עם ירקות בתור תוספת לכל ארוחת צהריים או ערב והוא סופר פשוט להכנה, ותמיד יוצא טעים ומשדרג כל תוספת עם טעמים עשירים וניחוח של בית.
אז מה צריך בשביל רוטב עגבניות?
- חצי בצל קצוץ דק לקוביות קטנות
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (או בינונית בשביל כמות גדולה של מעל 2 כוסות ירק)
- כף וחצי אבקת מרק עוף – לטבעונים או צמחוניים אני משתמשת במרק עוף פרווה מרכיבים טבעיים בלבד
- כף וחצי סוכר
- כפית מלח
- 1 שן שום קצוצה
- מעט פלפל שחור
- כוס וחצי – שתיים של ירקות חתוכים או שעועית ירוקה (היא יוצאת יותר טוב כשהיא חתוכה לחצי או שליש, אחרת היא עשויה להתפרק בבישול.
- 2 וחצי כוסות מים רותחים.
הוראות הכנה שעועית ברוטב עגבניות
בסיר או קלחת שמים כ-3 כפות שמן.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 2-3 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
מנמיכים את האש לאש קטנה ומוסיפים את רסק העגבניות ויתר הרכיבים ומערבבים היטב עד שכל הרסק נמס.
מוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה.
וזהו, המנה מוכנה!
במידה ואתם מוסיפים קציצות מכל סוג שהוא, אני משאירה את הסיר על האש לכחצי שעה על אש נמוכה, רק שימו לב שהוספתם מים בהתאם.
ובתיאבון!