אם נמאס לכם ולילדים מאורז לבן ומשעמם ובא לכם קצת לגוון קצת בטעמים, קבלו מתכון קל, פשוט ומהיר להכנה של אורז במתיקות עדינה עם סילאן, טריאקי ובצל.
אפשר להוסיף לו פטריות, ערמונים או כל ירק שתרצו, הוא משתלב נהדר עם תוספת מלוחה כמו ירקות מבושלים כמו שעועית ירוקה או אפילו עם שניצל. יש משהו בשילוב הזה של המתוק והמלוח שיוצר חגיגה של טעמים בפה.
האורז יכול להיות גם מעולה בתור מילוי לעוף בתנור.
אז מוכנים?
רכיבים:
- 2 כוסות אורז בסמטי (אפשר גם פרסי, הבסמטי יוצא מצוין)
- 4 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1 בצל קטן קצוץ לקוביות קטנות
- פטריות\ ערמונים בהתאם לטעם שלכם.
הוראות הכנה:
מחממים סיר על אש בינונית, שמים כ-4-5 כפות שמן קנולה או סויה. אל תחששו, הסוד לאורז מוצלח "אחד-אחד" הוא שמן!
מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים מעט בקצוות.
מוסיפים את הפטריות או הערמונים ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים טיפה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר עם מכסה.
מבשלים כ-10 דקות ומוודאים שהאש לא גבוהה מדי ובמידת הצורך להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים ולהשאיר עוד כמה דקות לאידוי.
בתום הבישול מומלץ לפתוח את המכסה על מנת שהאורז יתייבש מעט ואפשר לאכול בהנאה רבה!