אני חייבת להודות שעדיין לא יצא לי ממש לבלות בארצות הברית, אז אני לא יודעת מה הטעם המקורי של סלופי ג'ו.
אחרי שכמה פעמים הופיעו לי בטיק טוק מתכונים לסלופי ג'ו וכשהתחשק לי ולבן הזוג מנה בשרית קלילה, טעימה וכיפית, הכנתי אותו פעם אחת אחרי שהשוויתי בין כמה מתכונים וקראתי המון תגובות עד שהגעתי למתכון המושלם לסלופי ג'ו, ובן הזוג שלי שהיה חי לתקופה בארצות הברית, אמר שהטעם מאוד דומה למה שאכל שם.
תוסיפו את הבשר המבושל הזה עם ארומת הטעמים לתוך לחמניה גדולה עם קצת חומוס, חסה, עגבניה ותתענגו בכיף!
אז מה זה סלופי ג'ו – Sloppie Joe ?
למעשה הסלופי ג'ו זו מנה שמורכבת מבשר טחון שמבושל בתערובת של רטבים עם מעט ירקות בטעם מתקתק שמשתלב נהדר עם המליחות של הלחמניה, הטעם הנייטרלי של חסה והחמיצות של העגבניה.
לכבוד ראש השנה החלטתי לגוון ולהכניס את הסלופי ג'ו לתוך רבעים של מלוואח שחתכתי, שיטחתי אותם מעט, ומילאתי אותם בכף בשר, לאחר מכן סגרתי את הקצוות והכנסתי לתוך כוסות של קאפקייק ואפיתי 20 דקות בתנור.
המתכון פשוט ביותר להכנה תוך 10 דקות, אז קדימה בואו נלך למרכיבים:
רכיבים לסלופי ג'ו
- 250 גרם בשר טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ
- חצי כוס – רבע כוס רוטב ברביקיו מעושן (עדיף את אלו של חו"ל לטעם מעושן ועמוק יותר)
- רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
- פלפל ומלח לפי הטעם
- כף אבקת מרק
- 3 שיני שום קצוצות דק (לא כתושות!)
- 1 בצל ירוק קצוץ
- פלפל ומלח לפי הטעם
- חצי גמבה קצוצה לקוביות קטנות של 1/2 ס"מ בערך
הוראות הכנה סלופי ג'ו:
קוצצים בצל לקוביות קטנות.
מחממים מחבת על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים את הגמבה והשום ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את הבשר, מעליו את התבלינים – פלפל, מלח, ברביקיו, צ'ילי מתוק, אבקת מרק וחצי כוס מים,
מערבבים הכל היטב במשך 3-4 דקות עד שהבשר מתבשל ומופרד היטב.
מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומטגנים עוד כשתי דקות.
מורידים מהאש ואוכלים בתוך לחמניה או ממלאים בצק: