את המתכון הזה גיליתי ממש במקרה, אחרי שקניתי לבת שלי פתיתי גולש סויה שהם למעשה מעין גושים גדולים שמתיימרים להיות כמו בשר גולש, אבל אחרי בישול ארוך הם יותר מזכירים במרקם חתיכות עוף.
בפעם הראשונה שהכנתי אותם, הרגשתי שהם זקוקים להשריה ארוכה יותר מפתיתי הסויה הקטנים, ולכן השריתי אותם במשך כשעתיים בקערה עם מים רותחים ומדי פעם הוספתי עוד מים רותחים כדי לשמור על זה חם ולבשל אותם, כף אבקת מרק, כפית חרדל דיז'ון, חצי כפית סויה, וחצי כפית תערובת תיבול לגריל.
לאחר מכן ניסיתי לבשל את התערובת ביחד עם אפונה וגזר ברוטב עגבניות (רסק עגבניות, בצל קצוץ, שום, כף סוכר, כפית מלח, כף אבקת מרק מרכיבים טבעיים ו-2 כוסות מים).
הטעם היה די מוצלח אבל המרקם של גושי הסויה היה קצת קשה ולא לעיס ולכן הבת שלי לא עפה עליו.
ועדיין, הוא עבר בישול מאסיבי אז מה שהחלטתי לעשות היה לשטוף את גושי הסויה מרוטב העגבניות בתוך קערה עם מים (היצירתיות פה חוגגת כשצריך), ואז חתכתי את הגושים לפרוסות דקות באלכסון.
במחבת טיגנתי חצי בצל פרוס דק, הוספתי את פתיתי הסויה, תערובת תיבול לשווארמה, קצת מים, קצת פלפל, מלח ואבקת מרק, ויצאה לי שווארמה מופלאה בטעם ובמרקם ממש בטעות.
מאז אני כבר לא עושה טעויות ומכינה את השווארמה עם פתיתי גולש סויה בלי הבישול ברוטב עגבניות והבת שלי ממש נהנית ואני חייבת להודות שיש לזה טעם, ריח ומרקם של שווארמה רגילה בשרית!
אפשר לאכול אותה בתוך טורטיה עם קצת חומוס, טחינה וסלט ירקות ולהתענג על כל ביס!
מתכון שווארמה טבעונית – רכיבים :
- כוס אחת של גולש סויה
- בצל אחד בינוני חתוך לפרוסות דקות
- 4-5 כפות שמן
- חרדל דיז'ון
- תערובת תיבול לגריל
- אבקת מרק מרכיבים טבעיים
- מלח ופלפל
- תערובת תיבול לשווארמה
- מעט רוטב סויה.
הוראות הכנה:
משרים את גושי הסויה במים חמים עם כפית חרדל דיז'ון , חצי כפית רוטב סויה וכפית אבקת מרק, משאירים להשריה במשך שעתיים- שלוש ומוסיפים כל חצי שעה עוד קצת מים רותחים.
לאחר מכן קוצצים את הבצל לפרוסות דקות, ומטגנים עם שמן במחבת.
חותכים את הקוביות של הגולש סויה לפרוסות דקות – 4-5 פרוסות לכל גוש קטן (הם עוד יתפחו בבישול).
לאחר שהבצל מעט שקוף מסננים את פתיתי הגולש אך שומרים את המים בצד, ומוסיפים אותם למחבת.
מפזרים מעל תערובת תיבול לשווארמה, מעט פלפל ומלח וכף אבקת מרק
מוסיפים בערך חצי כוס של מים מהמים של ההשריה, ומערבבים כל הזמן על אש בינונית.
ממתינים שהמים יצטמצמו (קורה תוך כמה דקות), ומוסיפים עוד חצי כוס מים.
מטגנים עוד קצת עד שהקצוות של הסויה משחימים מעט, מכבים את האש ובתיאבון!