קינוח מרשמלו ושמנת מתוקה עם אננס – מתכון של קינוח לילדים או לאירוח ספונטני,
שאפשר להכין תוך כמה דקות בקלות ובפשטות!
זו גם מנה שאפשר להכין עם ילדים
ולשתף אותם בתהליך כשהתוצאה היא קינוח מתוק, טעים ומפנק.
את הקינוח שיתפה איתנו מיכל וולף בתחרות מתכונים לשבועות שערכנו כאן באתר,
אנחנו מתכבדים להציג אותו בפניכם.
המתכון כולל בתוכו שמנת ומרשמלו שבזמן הבישול מתרכך, נמס, ומוסיף טעם ומרקם עשיר לשמנת.
כדי לשדרג את הטעמים אפשר להוסיף מגוון פירות שבתוך הבישול ולאחר מכן תהליך ההקפאה,
משתלבים בצורה נהדרת עם השמנת המתוקה ונותנים עוד רובד לטעמים.
את המנות כדאי לקרר אחר כך בכוסות ולהגיש כמנות אישיות.
בתור מנת קינוח לחג – המנה נהדרת, חגיגית בתוספת קצפת, פירות וקישוטים ,
וזה אחד הקינוחים שהילדים יטרפו אותו בכל הזדמנות.
המרשמלו – מומלץ להשתמש במרשמלו טרי ורך, כדי שתהיה לקינוח מתיקות עדינה ומרקם אחיד
כשהמרשמלו נמס בקלות.
זה מתכון מומלץ להכנה עם ילדים לכל אירוע –
מתכון פשוט שהם יכולים לקחת חלק בתהליך ההכנה ולהיות שותפים מלאים.
חומרים למתכון קינוח מרשמלו עם שמנת מתוקה ואננס :
2 חבילות שמנת מתוקה לבישול.
חבילת מרשמלו ורוד/לבן
כפית שטוחה קינמון
קוביות אננס משומר.
את השמנת המתוקה מרתיחים לאט על אש קטנה.
כשהשמנת מתחילה לרתוח,
מוסיפים את קוביות האננס ומערבבים עד להיטמעות האננס בבלילה.
לאחר מכן קוצצים דק את המרשמלו, ומעבירים את המרשמלו לתערובת של השמנת,
עד שהמרשמלו נמס (על אש קטנה.)
לאחר שהכל נראה כבלילה חלקה וריחנית, סוגרים את האש, ומוסיפים כפית של קינמון לשמנת.
את הבלילה של קינוח מרשמלו ושמנת מתוקה מעבירים לכוסיות קטנות,
ומלמעלה מניחים חתיכות קטנות של מרשמלו.
אם יש לכם אירוע חגיגי, אפשר להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל
או רק שמנת מתוקה עם סוכר, ולשים מעל לתערובת כשהיא בצורת מקפא.
אני אוהבת גם לפזר חתיכות קטנות של פרי אהוב או סוכריות לילדים
(אפשר כמה גרגרי רימון, או חתיכות קטנות של אפרסק-כל אחד כאהבתו..)
מכניסים לקירור ואפשר גם למקפיא לקבלת קינוח מלוקק וטעים!