אני חייבת להודות שמהרגע שבו מסעדות הפנקייק השונות כדוגמת בית הפנקייק, רטרו בר או ג'ט לק התחילו להציע פנקייקים עבים משודרגים ומושחתים עם שלל תוספות, נהיה לי קשה להנות מפנקייק סטנדרטי ודק שמכינים לבד בבית.
זה לא שהפנקייקים הרגילים שלי לא טעימים, הם טעימים ומוצלחים, אבל חסרה להם הפלאפיות הזו.
בתור אחת שאוהבת לדעת ולהכין הכל לבד, עשיתי שלל נסיונות ובדקתי עשרות מתכונים עד שהגעתי למתכון המושלם לפנקייק אוורירי ובשרני שהולך מצוין עם פירות, גלידה , רוטב שוקולד או קצפת.
אני ממליצה לכם למלא אחר ההוראות של המתכון כי הוא באמת מוצלח, ולא לוותר על החלק של ההקצפה.
רכיבים – מתכון לפנקייקים אווריריים:
- 2 כוסות קמח
- 3 כפיות אבקת אפיה
- 6 כפות סוכר
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- חצי כפית תמצית וניל
- רבע כוס שמן או 50 גרם חמאה מומסת
- אפשר להוסיף לבלילה מחית בננה
הוראות הכנה פנקייקים אווריריים
בקערה מקציפים עם מיקסר את הביצים עד לקבלת בלילה תפוחה ואוורירית.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר, את תמצית הוניל, הקמח ואבקת האפיה תוך כדי ערבול איטי.
מוסיפים את השמן והחלב לאט ובהדרגה וממשיכים להקציף אבל לא יותר מדי, עד לקבלת תערובת אחידה.
מומלץ לשים את הבלילה לתפוח ולנוח כרבע שעה ולתת לאבקת האפיה לעשות את העבודה.
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
תוכלו להשתמש ברינג על מנת שיצאו לכם פנקייקים מעט יותר מסודרים בצורה וגבוהים, למרות שבפעמים שהכנתי את הפנקייקים הללו הם יצאו גבוהים ואווריריים גם בלי רינג.
במידה ויש לכם כמות של אנשים להאכיל (אצלי יש גדוד של 4 ילדים ובן זוג), מומלץ להשתמש בשתי מחבתות במקביל על מנת לזרז את ההכנה.
משמנים את המחבת עם מעט חמאה.
יוצקים קצת פחות ממצקת מלאה במרכז המחבת, וממתינים כ-2-3 דקות עד שהצד מתחיל להתגבש.
מוודאים שהתחתית של הפנקייק בצבע חום בהיר והופכים.
אם החלק העליון עדיין לא אפוי מספיק והתחתון עומד להשרף – זה אומר שהחום גבוה מדי.
ואם עברו 3 דקות ואין התקדמות, זה אומר שהחום נמוך מדי.
נותנים לצד השני עוד דקה בערך לאפיה ומוציאים לצלחת.
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר, סירופ שוקולד, סירופ מייפל, ריבת חלב, גלידה או כל מה שמתחשק לכם!
מוזמנים לשתף בתגובות איך יצא.