עד כמה שלחם יבש שנמצא כבר שבוע במקרר ועוד שניה מאבד את החיוניות שלו נשמע משעמם ודל,
יש לי מתכון נהדר בשבילכם שיקפיץ לכם את ארוחת הערב וישדרג אותה לרמות אחרות.
המתכון הזה טוב במיוחד לערבים בהם כבר אין לכם כח לכלום והילדים רעבים וגם אין יותר מדי מצרכים במקרר או אם נפלו עליכם חברים של הילדים לארוחת ערב ולא בא לילדים שוב טוסט.
אני נוהגת להכין לחם שום גם כשאני או הילדים חולים, עם 5-6 שיני שום.
כן, זה מסריח אבל זה טעים ולשום יש יכולות ריפוי נהדרות שמחזקות את המערכת החיסונית, אז תחשבו לפני שאתם אומרים לא.
אל חשש.
כל מה שאתם צריכים זה את השאריות של הלחם או הפיתות שלכם וקצת גבינה, ומשם כבר נסתדר.
גם אם הלחמניה שלכם נהייתה יבשה, אני מבטיחה שאחרי הטיפול שהיא תעבור, היא תהיה קראנצ'ית, פריכה וטעימה במיוחד!
לחם שום – מצרכים
- לחמניה לכל סועד \ בגט, חלה או כל לחם יבש שיש בבית או אפילו פיתה פתוחה
- גבינה צהובה מגורדת – חשוב מגורדת כי יש משהו במרקם שלה שנערם יחד ונאפה לעומת פרוסת גבינה שמאבדת את כל הנימוחות.
- חצי חבילת חמאה
- 2 קוביות שום כתוש קפוא או שיני שום טריות – תלוי עד כמה אתם אוהבים שום ואת החריפות שלו. המחמירים ישתמשו בשום טרי כתוש ובכמות כפולה.
- קומץ פטרוזיליה
- אבקת שום יבש
- מעט אורגנו
לחם שום מתכון קל להכנה – הוראות הכנה
ממיסים בכוס זכוכית את החמאה יחד עם השום הכתוש או השום הקפוא במשך כחצי דקה עד דקה – עד שהיא הופכת לממרח רך.
מוסיפים את אבקת השום, האורגנו, פטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב.
פורסים את הלחמניה לפרוסות דקות אלכסוניות בעובי של כ-1 ס"מ, כך שמלחמניה מאורכת רגילה, יש סיכוי שיצאו לכם 8-10 פרוסות. ככל שהזוית של החיתוך רוחבית יותר, כך תקבלו טוסטונים ארוכים יותר.
מניחים את הלחמניות הפרוסות על גבי תבנית עם נייר אפיה.
בינתיים מחממים תנור על גריל ל-200 מעלות.
לאחר שפרסנו את הלחמניות הפרוסות והנחנו אותן בתבנית,
אנו מורחים על כל אחת מהן בנדיבות מהתערובת של החמאה והשום.
במידה ואתם ממש אוהבים שום כמוני, תרגישו חופשי להתפרע עם עוד 2-3 שיני שום כתושות,
אך מרבית האנשים יסתדרו עם 2 שיני שום לכמות של פרוסה, תוסיפו בהתאם לעניין.
מפזרים גבינה צהובה מעל כל טוסט במרכז בערימה קטנה של גבינה צהובה מגורדת.
אפשר להוסיף נגיעות של גבינה מלוחה כמו פטה או גבינה בולגרית אם אתם אוהבים,
לחובבי המלח אפשר לפזר מעט מלח גס מעל, שיוסיף קראנצ'יות ומליחות לכל ביס.
אתם תראו שהלחם היבש יהיה רך ונימוח.
מכניסים לתנור ל-5-10 דקות עד שהגבינה מבעבעת והשוליים מקבלים גוון כהה ומתקשים, ומוציאים לצלחת.
אפשר להכין רוטב מהיר מעגבניות ללחם שום עם גבינה, לפי המתכון הבא.
מכניסים לבלנדר:
1 עגבניה, 1 שן שום או 1 קוביה של שום קפוא, 1 קוביה של בזיליקום קפוא, מעט מלח, טיפה פלפל שחור,
מערבבים הכל יחד בבלנדר במשך כדקה, ומגישים יחד עם הטוסטים. שילוב הטעמים יצא קטלני!