יש לי ילדה אחת צמחונית שמשוגעת על פטריות, כך שחבילת פטריות שמפיניון היא ברשימת הקניות הקבועות שלנו, כשלפעמים אני מגוונת עם פטריות פורטובלו.
אז היום בערב היא אמרה שממש בא לה משהו עם פטריות, ואני שעייפה אחרי יום עבודה ארוך ומתיש, חיפשתי מה אני יכולה להכין שיהיה מהיר, קצר וקל, כי לא בא לי לבזבז שעות במטבח.
הוצאתי מחבת טפלון ותוך 15 דקות היתה מנה משגעת וטעימה של אורז עם פטריות ובצל.
האורז מצוין כמנה בפני עצמה , כמנה צבעונית לשולחן חג או בתור תוספת לבשר או כל דבר אחר.
אפשר להכין אותו גם מפטריות מקופסה, אבל אין על הטעם של פטריות טריות שחתוכות דק, מכל סוג, הפעם השתמשתי בפטריות שמפיניון יחד עם פטריות פורטובלו.
רכיבים למתכון אורז עם פטריות ובצל:
- 2 כוסות אורז
- 2. וחצי כוסות מים
- 5 כפות שמן קנולה, סויה או שמן זית
- חצי בצל קצוץ
- כ-10 פטריות בינוניות פרוסות דק וחתוכות לקוביות בגודל ממוצע של כ-2 ס"מ.
- חצי כפית מלח
- כף אבקת מרק
- 1/2 כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- 1/2 חצי כפית מיקס בצלים של אסם
הוראות הכנה מתכון לאורז עם פטריות ובצל :
מחממים סיר שטוח או מחבת עמוקה עם שמן. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות בגודל של 1-0.5 ס"מ ומוסיפים למחבת.
מערבבים מעט את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל טיפה להשחים בקצוות (טיגון של 4-5 דק') ואז מוסיפים את הפטריות.
מטגנים יחד עם הבצל עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הכמון, כורכום, מיקס בצלים, מלח, מעט פלפל שחור, אבקת מרק ואת המים החמים.
מערבבים קלות עד לרתיחה, ומעבירים לאש קטנה. מכסים עם מכסה ובודקים אחרי 10 דקות אם זה מוכן.
אם האש גבוהה מדי יתכן שהמים יתייבשו מהר, וחשוב לבדוק אחרי 5 דקות שיש מספיק מים, ולהוסיף רבע כוס במידת הצורך.
כאשר האורז נראה מוכן מערבבים ובודקים שכל החלקים רכים מספיק. לסיום – טורפים בהנאה !
אפשר להוסיף לאורז גם ירקות נוספים כגון בצל ירוק, גמבה, גזר, כאשר חותכים את הירקות לקוביות קטנטנות ומטגנים אותם יחד עם הבצל, ואז מוסיפים את האורז. סלט קצוץ דק ליד ואתם מסודרים לארוחה טעימה בטירוף!