אחד המאכלים הכי נצרכים אצלי בבית עם 3 מתבגרים, זה פיצה. זה בערך האוכל היחיד שעליו אין ויכוחים, אין התחמקויות, וגם הבן הבררן שלי ואחותו הצמחונית מרוצים.
אז לפעמים בא לי לגוון קצת, ועדיין הילדים מבקשים פיצה.
בשבוע שעבר נסענו לקמפינג עם חברים ובזמן שהתחלתי לתכנן מה האוכל שאני מביאה איתנו, הילדים ביקשו פיצה לארוחת ערב.
אז הכנתי להם במקום זה אצבעות גבינה במילוי מוצרלה ואת הפיצה החלטתי להכין למחרת.
הלכתי על העניין של לחמניות פיצה, שנראו לי כמו רעיון מצוין שמשלב פיצה וסנדביץ,
פשוט וקל להכנה, נוח לנשיאה ולחימום וגם יתר החברים עפו עליהן בקטע של נשנוש טעים.
נסענו לקמפינג בכנרת בחום של 40 מעלות, אז הספיק להניח את הלחמניות בשמש לרבע שעה והן יצאו חמות וטעימות. .
אז איך מכינים לחמניות פיצה? זה פשוט.
מתחילים עם בצק שמרים לחלה עם קמח שמרים, 2 ביצים, קצת שמן זית, סוכר ומלח (מלח בסוף).
מערבבים לפי ההוראות עד ליצירת בצק אחיד וגמיש.
אני אוהבת להשתמש בקמח שמרים של אסם שהוא מצוין ותמיד עובד, עם זמן תפיחה מקוצר.
השארתי את הבצק לתפיחה למשך שעה ואחר כך חילקתי אותו לעיגולים
בקוטר של כ-5 ס"מ והנחתי על נייר אפיה בתבנית כדי שיתפחו.
בינתיים הכנתי את הרוטב לפיצה :
מתכון לרוטב פיצה כמו בפיצריה
- 1 קופסה של עגבניות חתוכות דק או מגורדות
- חצי כוס מים
- 1 קופסה בינונית של רסק עגבניות
- 2 כפות סוכר
- 1 כף אבקת מרק
- 3 שיני שום
- מעט אורגנו
- מעט אבקת שום
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
מבשלים בסיר את כל החומרים עד לרתיחה, ומורידים מהאש כדי שהרוטב יתקרר.
מתכון לחמניות פיצה – הוראות הכנה
לאחר מכן מכינים בצד גבינה צהובה מגורדת, אפשר להוסיף גם זיתים
אבל הלכתי על מה שהכי מהיר וקל להכנה.
לוקחים כל כדור ומרדדים אותו מעט עם מערוך או אפילו בידיים, יוצרים מעין עיגול שטוח
ומעט קעור על כף היד.
שמים כפית מהרוטב פיצה ועוד כפית גדושה של גבינה צהובה מגורדת.
תופסים את הקצוות ומעבירים אותם מצד לצד, תוך כדי שלשים אותם כדי ליצור כדור סגור ואחיד.
חשוב להדק את הקצוות כדי שהגבינה והרוטב לא יברחו, מותחים אותו בעדינות.
מניחים על גבי התבנית כשהחלק שסגרתם בתחתית.
מברישים לאחר מכן עם ביצה, אפשר להוסיף מעט שומשום, 20-30 דקות בתנור
על אפיה בחלק התחתון על 180 מעלות, עד שהתחתית משחימה מעט, וזה מוכן!