בתור אחת שגדלה בבית עירקי עם אמא וסבתא שהרגילו את החיך שלנו לאיזון טעמים מסוים ולשלל בישולים נהדרים וטעימים שאחר כך גרמו לי ולכל הבני דודים שלי להיות מפונקים באוכל מבושל במיוחד, אני מאוד אוהבת את הטעמים האוריינטליים של האוכל המזרחי.
תבלינים כמו כמון, בהרט, כורכום, חוואייג' ותבלין שווארמה, הם מאסט אצלי במגירת התבלינים.
אחד הדברים הכי טעימים וקלים להכנה זה שווארמה ויש לי מתכון לשווארמה פרגית או חזה עוף קל ופשוט להכנה תוך כמה דקות.
זה הולך אצלנו נהדר יחד עם צ'יפס, תפוחי אדמה בתנור, או פירה.
בימים שבהם יש לי עומס בעבודה ואין לי זמן לפתוח שולחן, אני מטגנת קצת צ'יפס, לוקחת טורטיה, מורחת עליה חומוס או טחינה או שניהם, קוצצת עגבניה עם קצת פטרוזיליה, בצל, ומתבלת עם לימון ושמן זית, ומגלגלים הכל יחד לראפ טעים ומשביע.
שווארמה מחזה עוף או שווארמה מפרגית ?
בעקרון, בשר הפרגית הוא יותר שומני ולכן עסיסי ורך ותמיד עדיף אותו, אבל עם רמת העשיה הנכונה, גם בשר חזה עוף יכול לצאת עסיסי וטעים, חשוב רק לדעת להוציא אותו בזמן מהאש לפני שהוא יתייבש.
אז מה החומרים של מתכון לשווארמה מפרגית או חזה עוף?
- חזה עוף או פרגית, כמות לפי הצורך. בין 300-400 ג' לשני אנשים, חתוך לקוביות בגודל של כ-2-3 ס"מ.
- 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
- 2 כפות אבקת מרק
- חצי כפית כורכום
- כפית – 2 כפיות תערובת לשווארמה , בהתאם לכמות הבשר ולפי רמת התיבול שאתם אוהבים.
- חצי כפית מלח
- מעט בהרט
- חצי כפית תערובת מיקס בצלים של אסם
הוראות הכנה:
מחממים מחבת על אש גדולה, שמים כ-5 כפות שמן, ונותנים לו להתחמם.
שמים את הבצל במחבת ומערבבים עד שהוא נהיה שקוף, ומוסיפים את הבשר.
מעל הבשר מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב כדי לוודא שכל הטעמים מתערבבים היטב.
מטגנים קלות כ-2-3 דקות ומוסיפים רבע כוס מים.
ממשיכים לערבב עוד כ-5-10 דקות תוך כדי טיגון עד שהמים מצטמצמים והבשר נצלה ומתחיל להצרב מעט.
מורידים מהאש ואוכלים בהנאה רבה!