פאי רועים צמחוני הוא אחד המתכונים שהולכים אצלנו בבית חזק. גיליתי את המתכון הזה ממש במקרה אחרי הפעם האחרונה שהכנתי, והבת הצמחונית שלי ממש התבאסה וביקשה שאכין לה כזה מפתיתי סויה.
על פניו זה לא מתכון מסובך מדי – פתיתי סויה או בשר ברוטב עגבניות ומעל שכבה של פירה, אפיה בתנור וזהו!
מי שאוהב לעבוד עם האייר פרייר – AIR FRYER, יכול לעשות את החלק של האפיה דרכו בתוך תבנית עגולה.
ועדיין, יש פה קצת עבודה, כי זה כמו להכין שתי מנות – מנה של פירה ומנה של המלית שיכולה להיות מבשר טחון או מפתיתי סויה יבשים, שעם הטיפול הנכון מקבלים טעם ממש דומה לבשר, והנה הדרך לעשות זאת.
במידה ואתם רוצים להכין פאי רועים בשרי- עושים את כל התהליך למעט החלק של הכנת פתיתי הסויה וזה בדיוק אותו התהליך.
הפאי יכול להיות כמנה נהדרת בשולחן החג, לארוחת צהרים לילדים או ארוחת שישי
—————————————————————————
חומרים של מתכון פאי רועים צמחוני
כמות לתבנית אלומיניום חד פעמית בינונית.
רכיבים לפירה :
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 50 ג' חמאה או מרגרינה
- כף אבקת מרק
- חצי כפית מלח
מתכון להכנת פירה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות , מניחים בקערה עם מים עד גובה תפוחי האדמה ומחממים כ-10 דקות במיקרוגל. לאלה מכם שלא מתעצלים, אפשר ומומלץ לעשות את תהליך הבישול בתוך סיר עם מים על הגז.
לאחר שתפוחי האדמה נהיים רכים, מסננים את המים, מוסיפים את המרגרינה, אבקת המרק והמלח, ומועכים עם מועך פירה עד לקבלת מחית אחידה.
רכיבים לתערובת הסויה:
- כוס וחצי פתיתי סויה יבשים
- 2 כוסות מים רותחים
- כף אבקת מרק
- 1 כף של חרדל דיז'ון או חרדל רגיל
- חצי כפית תערובת תיבול לגריל עוף או תערובת תיבול על האש
*מערבבים את כל החומרים יחד ומשרים כ10-15 דקות עם פתיתי הסויה עד שהם מתנפחים וסופגים את המים בתוך קערה.
רכיבים לרוטב של הסויה \ בשר:
- 1 בצל בינוני
- פתיתי סויה לאחר השריה עם תבלינים \ בשר טחון (כ-250 ג')
- 1 פחית עגבניות קצוצות\ חתוכות דק\ מגורדות.
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- אפשר להוסיף כף של גמבה קצוצה דק אם אתם אוהבים את הטעם
- כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
- 1 בצל ירוק קצוץ
- אפשר להוסיף פטריות קצוצות
- 2 כפות סוכר
- חצי כפית מלח
הוראות הכנה לתערובת הסויה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות , או אייר פראייר
במחבת שמים כ-5 כפות שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ונהיה שקוף עם ריח מתקתק. מוסיפים את פתיתי הסויה, יחד עם מעט המים שנותרו להם לאחר שהם תפחו.
מערבבים היטב את פתיתי הסויה עם הבצל, ומוסיפים את יתר הרכיבים.
מבשלים עד לרתיחה ואז משאירים עוד 10 דקות על אש קטנה ומערבבים כל הזמן.
במידה והרוטב מרגיש יבש, תוסיפו רבע כוס מים, הסויה סופחת המון נוזלים בתהליך הבישול, לכן חשוב לערבב כי היא גם סופחת את השמן.
לאחר שהרוטב מוכן ונהיה סמיך מעט מכבים את האש.
משמנים תבנית עם תרסיס שמן ושופכים את תערובת הסויה \ בשר עם הרוטב לתבנית.
לוקחים נייר אפיה ושמים עליו את תערובת הפירה , מניחים נייר אפיה נוסף מעל, ומשטחים עם היד לגודל שהוא מעט יותר גדול מהתבנית.
אפשר לשים ל-10 דקות בפריזר כדי שהפירה יתקשה מעט, או בזהירות לנסות להעביר את הפירה כחתיכה אחת על גבי שכבת התערובת עם הרוטב.
עושים חריצים עם מזלג לאורך הפירה כדי שיצא קצת יותר קראנצ'י.
אופים כ-20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות עד שהפירה משחים טיפה בקצוות.
משאירים להצטנן כ-10 דקות לפחות ואז מגישים באהבה!
אשמח לשמוע תגובות איך יצא מתכון לפאי רועים צמחוני !