מתכון של השפית מיקה שרון מתוך סדנת בלוגרים.
המנה העיקרית היתה אטריות אודון בציר מיסו, עם חזה עוף, ירקות וביצים חומות בסויה.
השם נשמע מפוצץ, אבל זו מנה חיננית ביותר, מהמטבח היפני, שבמידה ויש לכם את החומרים הנכונים (מיסו ודאשי) היא מאוד פשוטה וקלה להכנה וכל כך טעימה! אני בררנית באוכל, אז סידרתי לי את המנה כמו שבא לי , עם טיפונת פטריות, את הביצים הפרדתי (כי לא מסתדר לי) וחזה העוף שהושרה במרינדה לכמה דקות יצא עסיסי, פריך וטעים עד כמה שחזה עוף יכול לצאת מעולה, מסתבר שבדרך הבישול הנכונה זה אפשרי.
בכל זאת, יש סיבה שמיקה שרון היא שפית בינלאומית ושמה הולך לפניה.
אטריות אודון בציר מיסו, עם חזה עוף, ירקות וביצים חומות בסויה
ארוחה שאני אוהבת במיוחד, בקערה אישית גדולה. בגלל הטעמים היפניים של מרק המיסו, העשיר, המנחם, העדין והטהור, ושל אטריות האודון העבות הלבנות. ביחד עם חזה העוף המתובל הצלוי ושאר התוספות המעניינות, השלם הופך גדול מסך חלקיו. טעים, עשיר ומספק.
מרכיבים:
לציר מיסו
- 2 ליטרים מים
- 200 גרם שירו מיסו
- 2 כפיות דאשי
לעוף
- 2 חזות עוף (4 חצאי פרפרים) נקיים
- 2 כפות סויה ("ימאסה" או "קיקומן")
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית סילאן
לביצים חומות בסויה
- 4-6 ביצים (לפי מספר המנות)
- 2 כוסות סויה ("ימאסה" או "קיקומן")
- 2 כוסות מים
לאטריות
- 1 חבילה (200 גרם) אטריות אודון רחבות (יבשות או טריות)
- 1 כפית מלח
לירקות
- 1 גזר, חתוך למקלות דקים
- צרור עלי בוק צ'וי שלמים, או 4 עלים צעירים של כרוב סיני- פרוסים לרוחבם
- 6 פטריות שמפיניון, פרוסות
- 100 גרם שעועית ירוקה, חלוטה וחצויה באלכסון
- 1/2 קוביית טופו, חתוכה לקוביות קטנות (אם רוצים)
- חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה
- 1 בצל ירוק, קצוץ
- 1 פלפל חריף טרי, פרוס
אופן הכנה איטריות אודון בציר מרק מיסו:
הציר: מביאים את המים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את המיסו ואת הדאשי תוך בחישה. מבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, בלי שהנוזל ירתח. מסירים מהאש ומניחים בצד.
העוף: מערבבים את הסויה, השמן והסילאן ומשרים בהם את חזות העוף לשעה. מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה, מניחים את החזות בתבנית ואופים עד שהעוף עשוי (או אופים את החזות בטוסטר אובן). הופכים פעם אחת במהלך האפייה. מצננים ופורסים את החזות לרוחבם לרצועות דקות.
הביצים: שמים את הביצים בסיר קטן עם הסויה והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה. סודקים את הביצים בעדינות בכף או בסכין וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. קולפים את הביצים ומניחים בצד.
האטריות: מבשלים את האטריות במים רותחים וממולחים כ- 5 דקות, או עד שהן מוכנות אל – דנטה, ומסננים.
ההרכבה: מחממים את הציר ובתוכו את הביצים הקלופות. מוציאים את הביצים מהציר החם ופורסים לפרוסות בפורס ביצים, או חותכים לרבעים. מחלקים את האטריות לקעריות אישיות גדולות ורחבות, ואחריהן את הירקות, הטופו (אם משתמשים) ופרוסות חזה העוף. יוצקים את הציר החם, ומסיימים בפרוסות או ברבעי הביצים, עשבי התיבול, הבצל הירוק והפלפל החריף. מגישים עם מקלות אכילה וכפות או עם מזלגות וכפות.