המתכון מתוך סדנת בלוגרים לבישול עם השפית מיקה שרון.
המנה הראשונה היתה סלט סשימי (אל תדאגו, המתכונים בסוף הרשומה!). מדובר ב"סלט" יחד עם נתחי פילה של דג נא, במקרה שלנו זו היתה טונה אדומה. מי שמכיר אותי יודע, שאני נמנעת מלאכול או להתקרב לכל דבר שהגיע מהים (סיפור מצפוני מתוסבך וארוך שנחסוך אותו מכם) ולמרבה ההפתעה לטונה לא היה ריח בכלל!
המנה היתה פשוטה וקלה ויחד עם זאת עשירה בטעמים, אהבתי את זה שקראו לכמה ירקות מפוזרים באופן רנדומלי "סלט" אבל טוב, שיהיה.
בתיבול השתמשנו בלימון כבוש, מלח גס, שמן זית, לימון טרי וזיתים שחורים שיחד עם העגבניות והעלים והנבטים יצרו מנעד שלם של טעמים עירים בפה. לא טעמתי מהדג, אבל אכלתי קצת מה"סלט" וזה היה פשוט מעולה!! ולקח בערך 3 דקות להכין אותו (אם נוריד את כל הזמן של ההסברים וההמתנה ליתר חברי הכיתה). למרות שאני בררנית מאוד באוכל ויש לי הסתייגות רבה מלטעום דברים חדשים, אמרתי לעצמי שהיום אני מנסה וטועמת. מקסימום יהיה לי לא טעים, אבל הופתעתי לטובה.
סלט סשימי
סלט מרהיב וצבעוני, חיבור מושלם של דג ים טרי עם ירקות עונתיים. אני משתמשת בנבטי חמנייה שהם בשרניים ועבים, וכשאוכלים אותם מרגישים טעם אמיתי של גרעיני חמנייה. אני אוהבת להגיש את הסלט הזה בכלים שקופים, כדי שיהיה אפשר לראות את עושרו הפנימי. כל דג ים לבן ובשרני יתאים:פלמידה לבנה, אנטיאס, פרידה או מוסר ים. הדג לא יהיה נא לגמרי, בגלל השמן, המלח והלימון שיבשלו אותו קצת.
מרכיבים:
- 400 גרם פילה דג ים טרי, נקי מעור ועצמות
- 1 כוס שמן זית
- 1 כוס מיץ לימון טרי
- מלח ים ופלפל שחור גרוס
- 8-10 עגבניות שרי "תמר" בשלות, פרוסות לאורכן לרבעים
- 1 פלפל חריף ירוק טרי, פרוס לרצועות דקות
- 1 חבילה נבטי חמניות
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ
- 4 צנוניות, פרוסות
- 1/2 כוס זיתים מזן קלמטה, מגולענים
- 4 פרוסות לימונים כבושים, קצוצות
- 1/2 כוס עלי נענע וכוסברה, שלמים
8 מנות
אופן ההכנה:
פורסים את נתח הדג בסכין חדה מאוד לפרוסות דקות מאוד (1/4 ס"מ), כמו סשימי. מניחים בקערה. יוצקים על הדג חצי מכמות השמן ומיץ הלימון, וזורים עליו מלח גס. בזמן שמכינים את שאר המרכיבים , הדג "יתבשל" קצת ולא יהיה חי לגמרי. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ואת שארית השמן ומיץ הלימון. טועמים ומתבלים. יפה להגיש את הסלט הצבעוני בקעריות זכוכית אישיות שקופות או בגביעי מרטיני.