אחת הדרכים הכי טעימות להנות מבשר טחון כשאין לכם זמן או סבלנות לבשל משהו מורכב, זה פשוט להכין ממנו קציצות בשר מטוגנות.
המתכון הזה הוא אחד הטעימים, הקציצות יוצאות פריכות ועסיסיות עם ציפוי מעט קראנצ'י והן נפלאות ככה לבד (נראה אתכם מתאפקים כשהן יוצאות מטיגון), או שאפשר לשים בלחמניה עם קצת עגבניה וחומוס, או כתוספת בשרית לאורז, תפוחי אדמה או פסטה בארוחת צהריים.
אז מה צריך בשביל להכין קציצות בשר מטוגנות?
- חצי קילו בשר טחון
- בצל גדול אחד
- 1 תפוח אדמה בינוני
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- חרדל דיז'ון
- תבלין לתיבול גריל
- קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל
- ביצה אחת
- רבע כוס שמן
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה לקציצות בשר מטוגנות
מגרדים באמצעות פומפייה לתוך קערה בצל ותפוח אדמה. לאחר מכן סוחטים את כל הנוזלים באמצעות היד – בתנועות מעיכה וכיווץ ושופכים לפח את הנוזלים של הבצל ותפוח האדמה.
תפוח האדמה מוסיף רכות ונימוחות לקציצות ואפשר גם בלעדיו אבל כולם אומרים שהן טעימות יותר עם תפוח אדמה בפנים (בלי לדעת את זה!).
לאחר מכן שמים בקערה את תפוחי האדמה והבצל יחד עם הבשר, קוצצים כוס פטרוזיליה, מוסיפים כפית חרדל דיז'ון, חצי כפית תבלין לתיבול גריל, רבע כוס שמן, ומעט פלפל ומלח.
אפשר להוסיף גם ביצה כדי להפוך את הבלילה לאחידה יותר או להוסיף מעט קמח לתערובת.
מערבבים הכל היטב ומניחים לנוח במקרר לכמה דקות.
בקערה נפרדת שמים קמח עם מעט מלח וקצת תיבול לגריל.
מחממים מחבת עם שמן בגובה של חצי ס"מ בערך, מכינים כדורים מתערובת הבשר ומשטחים אותם עם הידיים.
טובלים בקמח וישר למחבת.
מטגנים 3-4 דקות מכל צד בשמן חם עד שהקציצות משחימות מעט והופכים.
מוציאים החוצה למסננת או צלחת עם נייר סופג. יש משהו במתכת שהופך דברים מטוגנים להיות קראנצ'יים, כשהם מגיעים אליו אחרי טיגון. לאחר מכן להעביר לצלחת עם נייר סופג ולאכול בהנאה.
הקציצות הללו כל כך פשוטות ועם זאת כל כך טעימות ויכולות לשמש כארוחת צהרים לילדים או למבוגרים, או ככריך בפיתה או לחמניה. תהנו ואל תשכחו לספר איך יצא!