עוד מתכון שאני אוהבת להכין לפיקניקים או לארוחת בוקר או ערב. מתכון פשוט כזה שרק מערבבים הכל ביחד, מכניסים לתנור וזהו.
אפשר לעשות את הלחמניות הללו עם בצק שמרים כמו שמכינים חלה, למרות שהוא יוצא נהדר גם עם קמח תופח.
היתרון הגדול הוא שאין צורך להתפיח קמח תופח ואין מתכון ספציפי מדויק, אני פשוט לוקחת את כל הגבינות שנשארות במקרר ומכניסה לתערובת.
תוכלו להשתמש בזיתים ירוקים או שחורים, מה שאתם אוהבים.
אז מה המצרכים? בואו נכין לחמניות זיתים וגבינה :
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 ביצים
- חצי גביע גבינה לבנה
- חצי גביע קוטג'
- כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת
- כוס זיתים פרוסים לפרוסות קטנות
- חצי כוס קוביות גבינה מלוחה – בולגרית, צפתית, פטה או כל גבינה שיש לכם.
- כפית מלח
- 2 שיני שום כתושות
- טיפה פלפל
- רבע כוס שמן זית
לחמניות גבינה וזיתים הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים נייר אפיה על גבי תבנית.
מערבבים את כל הרכיבים יחד באמצעות כף עד ליצירת בלילה אחידה. במידה והתערובת יוצאת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד חצי או כוס קמח תופח. צריך לצאת לכם בצק קצת דביק אבל אחיד שאפשר לעשות כדורים משתי כפות (לוקחים כף אחת, מעמיסים עליה ולוקחים כף שניה ומורידים איתה את התערובת לתבנית).
מפזרים את הכדורים במרחק של כ-3-4 ס"מ אחד מהשני בתבנית.
מורחים ביצה על הלחמניות ואפשר לפזר מעט שומשום מעל.
אופים כ-20 דקות עד שהתחתית של הלחמניות מתחילה לקבל גוון זהוב והן מתקשות ומתעגלות.
הן הולכות מעולה עם גבינת שמנת, או כל גבינה, גם אפשר לאכול אותן ככה בלי כלום. הן פשוט טעימות!