מכירים את זה שהכנתם מלא אוכל בסופשבוע ונשארו שאריות של עוף בגריל, עוף ממרק או עוף מבושל ביום ראשון ולאף אחד לא מתחשק לאכול אותן ואתם מוצאים את עצמכם פעם אחר פעם זורקים את השאריות בלב כבד כי הילדים לא רוצים ובינינו, אחרי יומיים שאוכלים את אותה המנה מתחשק קצת לגוון, נכון?
אז מהיום אתם לא צריכים לזרוק שאריות של בשר או עוף – אפילו בשר צלי, בשר של אסאדו ובמיוחד עוף על כל צורותיו השונות.
השבוע נשארו לי שאריות של עוף ממרק של קוסקוס, שהיה חבל לי לזרוק וחטפנו התקפת רעב בצהרים ולא היה לי כל כך זמן לבשל משהו.
אז הכנתי כריך מעלף עם טעמים משגעים בשילוב רוטב פסטו ביתי שלקח לי 3 דקות להכין בבלנדר, חתכתי קצת ירקות, הוספתי תיבול מחדש וכולם בבית התעלפו מהשילוב של הטעמים.
אז מה צריך בשביל אחד הסנדביצ'ים הכי טעימים ומשביעים שיש?
כמות ל-3-4 לחמניות מוארכות קטנות:
- 2-3 חלקים של עוף מפורק או בשר – ירך, שוק, כנפיים.
- חצי בצל בינוני פרוס דק לפרוסות
- חצי גמבה פרוסה לפרוסות
- 1 בצל ירוק
- 2 שיני שום
- תיבול לגריל \ פילדלפיה \ קייג'ון
- מיקס בצלים (לא חובה)
- מלח \ פלפל
מתכון שאריות עוף בגריל \ שאריות עוף ממרק
מסירים מהעוף את העור ומפרקים אותו לגורמים, עם כל חתיכה אפשרית של הבשר שאפשר להוציא ושמים בצלחת.
במידה והעוף היה ברוטב או במרק, אפשר להעביר אותו שטיפה קלה מתחת לברז לפני שמתחילים בהליך הפירוק כדי לדלל קצת את הטעמים והרוטב.
קוצצים ירקות – אני הלכתי על קצת בצל, גמבה, שום ובצל ירוק, חתכתי הכל לפרוסות מאוד דקות ופירקתי את העוף לפי הסיבים כך שיצאו לי רצועות דקות.
שמים במחבת קצת שמן זית (עדיף) או קנולה, בערך 3 כפות, מטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות עד שהוא נהיה מעט שקוף ומוסיפים את שאר הירקות לטיגון בהקפצה של עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את חתיכות העוף ומתבלים עם קצת תיבול גריל, פילדלפיה או קייג'ון. אפשר להוסיף חצי כפית של מיקס בצלים של אוסם שנותן ארומה מעולה לעוף, מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
מטגנים הכל במשך עוד 2-3 דקות על אש גבוהה ומקפיצים את העוף עם הכל בשביל לערבב את הטעמים.
להכנת הכריך :
מורחים בנדיבות ממרח פסטו על לחמניה. שמים מעל את התערובת של העוף המוקפץ, מעל לשים קצת עגבניות וחסה ולאכול בהנאה מרובה!
במקום פסטו אפשר לשים רוטב טחינה או חומוס או שניהם יחד, כל מה שיתחשק לכם.
הולך מעולה גם עם בשר של אסאדו.
בתיאבון!