אחד הממרחים שהכי הולכים אצלנו בבית זה פסטו.
בין אם זה לשדרג כריכים לילדים לבית הספר או רוטב פסטו לפסטה , ניוקי או רביולי גבינות, הטעם שלו קליל, מקפיץ וטעים בטירוף וכל פעם כשבאים אורחים ובא לי להרשים, אני אכין אותו ואשלב אותו באחת המנות, אנשים פשוט עפים עליו ותמיד אני מקבלת דרישות למתכון.
בשביל להכין רוטב פסטו איטלקי צריך בזיליקום ועדיף טרי.
מאחר ולא תמיד אני זוכרת לקנות בזיליקום טרי, יש לי תמיד קוביות בזיליקום קפואות בפריזר, כך שכשיוצא מצב שאני צריכה להתארגן על פסטה או ארוחת ערב מהרגע להרגע, אני מרשה לעצמי "לזייף" איתן, אבל בהחלט מעדיפה להכין רוטב פסטו מעלי בזיליקום טריים, כשאז הטעם והארומה של הרוטב הרבה יותר חזקים ועשירים.
את רוטב הפסטו המוכן תוכלו להקפיא ואז להשתמש בו בעת הצורך אם זה לכריך – הוא מפשיר תוך 10 דקות בחוץ, או לשים במקרר במידה ואתם מתכננים להשתמש בו תוך 3-4 ימים.
מצרכים לרוטב פסטו לפסטה
- 1 חבילה עלי בזיליקום – אם אתם מתכוונים להכין כמות ולהקפיא תקנו 2 חבילות.
- 2 שיני שום
- רבע כוס שמן זית
- חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
- מלח
- פלפל
- רבע כוס צנוברים
- אפשר להוסיף 2-3 זיתי קלמטה אבל ממש לא חובה.
הוראות הכנה רוטב פסטו מתכון ביתי
מכניסים לבלנדר את כל החומרים ומערבבים עד לטחינה מעט גסה כשהרוטב מעט גושי אבל במרקם של ממרח.
אם הטעם של הבזיליקום חזק לכם מדי, תוסיפו עוד טיפה גבינת פרמזן לפי הטעם, ואני אומרת טיפה מאחר והטעם של הגבינה מאוד דומיננטי.
אפשר למרוח אותו בכריכים של גבינות או בכריכים של בשר, מה שבא לכם,
מה שכן, הוא מעולה ופשוט טעים גם ככה.
במידה ואתם רוצים להקפיץ אותו עם פסטה, שמים קצת שמן זית במחבת, מוסיפים את הרוטב, ומעליו פסטה מבושלת מסוננת, מקפיצים 2 דקות על אש קטנה ומגישים, אפשר לפזר מעט גבינת פרמזן מעל.
אם אתם אוהבים רוטב פסטו מוקרם עם פסטה – מוסיפים גביע של שמנת לבישול לתערובת הפסטו ומבשלים יחד במשך כמה דקות עד לרתיחה, ואז מוסיפים את הפסטה.
לדוגמא – כריך פסטו עם גבינות ועגבניה:
[…] הכנתי כריך מעלף עם טעמים משגעים בשילוב רוטב פסטו ביתי שלקח לי 3 דקות להכין בבלנדר, חתכתי קצת ירקות, […]
[…] – אם אתם לא יודעים להכין, יש לכם כאן מתכון מצוין של ממרח פסטו קל ופשוט […]