בתור אחת שגדלה בבית עיראקי, קבב בשר אחת המנות הנפוצות שקישטו כל שולחן שישי וכל ארוחת חג משפחתית, כשסבתי זכרה לברכה היתה מכינה תמיד תבנית של קבב בתנור שהוא כל כך פשוט אבל כל כך כל כך טעים כך שהיינו אוכלים אותם כסוג של תוספת לאוכל ומתענגים על כל ביס.
כשאנשים חושבים על קבב, רובם חושבים על הקבב הרומני השמן עם הטעמים שמזכירים קצת גריל, אבל לא הקבב העירקי, הוא שונה לחלוטין בטעמים ויוצא מושלם בין אם הוא בתנור או על האש.
במידה ואתם רוצים להכין קבב על האש כדאי לקנות בשר טחון עם שומן טלה שנותן לו ארומה עשירה כשהשומן מתרכך ונוזל והטעמים של הבשר מתערבבים איתו בזמן הצליה במנגל.
אפשר גם לבשל את הקבב באייר פראייר – AIR FRYER – הם יוצאים מצוינים ועסיסיים עם כף שמן בערך למשך כ-20-30 דקות.
עם זאת, כאשר אתם מכינים קבב בתנור בבית, עדיף להשתמש בבשר טחון הרגיל שיש בו פחות שומן, היות ואין בו צורך והוא עלול ליצור טעם לוואי ולקלקל את הטעם של הקבב.
רכיבים לקבב מזרחי :
- חצי קילו בשר טחון
- חצי חבילת פטרוזיליה
- 1 בצל גדול
- מלח
- פלפל
- כפית חרדל דיז'ון (לא חובה)
הוראות הכנה לקבב מתכון
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות בגודל של כחצי ס"מ.
קוצצים את הפטרוזיליה דק דק
מערבבים את הבשר והרכיבים בקערה, בתנועות מעיכה.
מרטיבים מעט את היד במים ויוצרים כדורים בקוטר של כ-5 ס"מ.
משטחים אותם לעובי של 1 ס"מ בערך ומניחים בתבנית על גבי נייר אפיה.
שימו לב שהבשר מצטמק מאוד בתנור כמעט לחצי, כך שאם אתם רוצים קבבים יפים וגדולים, תדאגו שהם יהיו גדולים מראש.
אופים בתנור את הקבב במשך כ-10 דקות מכל צד.
יהיו לכם הרבה נוזלים בתבנית, אל תתרגשו.
במידה ואתם מכינים בשר למנגל, כדאי להכין אותו יום לפני ולהשאיר אותו במקפיא כדי שיתקשה ולא יתפורר לכם ולהוציא אותו שעתיים שלוש לפני המנגל ולהניח על משטח רגיל כדי שהם יפשירו מעט.
. וזהו. אפשר לאכול.
הקבב הזה הולך מדהים בשילוב עם טחינה או ככריך עם קצת חומוס, טחינה וסלט ירקות קצוץ דק.
בתיאבון!