ובכן, אני מניחה שגם לכם יצא להתקל בכל הסרטונים האלה של המתכונים שמסתובבים ברשת על לחם עם מלא קוביות נתלשות שביניהן נחות בשלווה חתיכות גבינה נמסות, כי לי יצא להתקל בסרטונים הללו כמה פעמים.
לפני יומיים הייתי בקרייבינג לאוכל מנחם, עוד אחד מהימים הקשים האלה בעבודה ששום דבר לא זורם והייתי רעבה והתחשק לי משהו מושחת, טעים ועסיסי.
מאחר וזה קרה בשעה 9 בלילה כשהסופר למטה כבר סגור, פניתי למקרר ובדקתי את תכולתו.
מצאתי לחמניה פשוטה – כמו לחמניה של נקניקיות וקצת גבינות והחלטתי שאני מאלתרת.
הסתכלתי קצת במתכונים ברשת ויצרתי את הגרסה המושלמת שלי ללחם נתלש שאפשר להכין תוך 5 דקות והנה לפניכם המתכון.
חשוב לציין שבמתכון המקורי לוקחים כיכר לחם ועובדים איתה, זה יכול להיות נהדר כארוחת ערב לילדים במקום טוסט – תאמינו לי שהילדים יטרפו את זה בהנאה! הולכת לנסות את זה ממש בקרוב על החבר'ה שלי, אבל כשאין זמן ורעבים – אז מאלתרים עם מה שיש בבית.
כמו כן, במתכון המקורי מוסיפים גם בצל ירוק, אני העדפתי בלי ולדעתי הילדים הישראלים פחות יתחברו לטעם.
הנה לפניכם סרטון של המתכון המקורי והגרסה שלי במתכון מתחת:
תסלחו לי על הצילומים באיכות הלא מדהימה, הם צולמו במהלך התקף רעב קשה..
לחם נתלש במילוי גבינות : מצרכים
- 1 לחמניה אם זה למנה אישית או כיכר לחם עגולה, מומלץ לחם זיתים או לחם אגוזים רך מבפנים. למרות שבגדול, מוסיפים חמאה אז כל כיכר לחם תתאים.
- גבינה צהובה מגורדת או בפרוסות
- גבינת צ'דר מגורדת (אם אתם אוהבים – ממש מעט כי הטעם שלה מאוד דומיננטי – בערך רבע מכמות הגבינה
- גבינת פרמז'ן מגורדת – 2 כפות
- 30 ג' חמאה – ללחמניה. ללחם שלם קצת יותר.
- 3 שיני שום כתוש או כף של שום כתוש קפוא
הוראות הכנה – לחם נתלש עם גבינה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות בגריל.
לוקחים את הלחמניה או כיכר הלחם, יוצרים בה שורות לאורך ולרוחב שיצרו קוביות בעובי של כ-1.5-2 ס"מ. למשל בלחמניה שבתמונה יצרתי 3 שורות לאורך. זו פחות או יותר הפרופורציה.
ממיסים במיקרו גל במשך חצי דקה את החמאה יחד עם השום.
מורחים באמצעות מברשת את כל החלקים הפנימיים של הלחם בין החריצים לאורך ולרוחב.
מגרדים בפומפיה את הגבינות ומתחילים למלא בין החריצים של ככר הלחם את תערובת הגבינות.
אפיה בתנור או באייר פריי – AIR FRYER
ניסיתי את המתכון הזה מספר פעמים והוא עובד מצוין עם אפיה בתנור, אך גם אייר פריי נותן לו אחלה קריספיות אם תרססו מעט שמן בטעם חמאה מעל.
יש את הגרסה המקורית שטוענת שיש לאפות את ככר הלחם בתנור כשהיא עטופה בנייר כסף במשך כ-10 דקות כדי לתת לגבינה להתערבב עם הלחם, ולאחר מכן לאפות עוד כ-5 דקות בגריל (כשהלחם נמוך) כדי לגרום לגבינה להשחים מעט.
אני הלכתי על גרסת האינסטנט – 5 דקות בתנור בגריל ללא כיסוי וזה יצא מעולה.
כמובן שיש לשים לב שלא לשרוף את הלחם או הגבינה ובפעם הראשונה לפחות וזה תלוי בסוג הלחם, להיות במעקב אחרי 5 דקות.
לאחר שזה מוכן לתת להצטנן לכמה שניות ולהתחיל לתלוש את קוביות הלחם , ואז – להתענג על כל ביס..