בחג השבועות האחרון ביקשו ממני להכין פיצות אישיות עבור שולחן החג.
מאחר והייתי אמורה להכין קילו וחצי של בצק שמרים לפיצות, ניסיתי לחשוב על דרך יצירתית יותר להכין פיצות אישיות ומה יותר כיף מלחמניות פיצה נתלשות?
ההכנה היא כמו להכין כל פיצה – בצק שמרים, רוטב ותוכלו למצוא מתכון לפיצה מבצק שמרים כאן בקישור, ולגבי דרך האפיה, אז זה הולך ככה.
ראשית , תכינו כמות גדולה של בצק שמרים מראש. תנו לו לפחות שעה של תפיחה מתחת למגבת. תכינו בסיר רוטב פיצה טעים שגם אותו תוכלו למצוא במתכון לפיצה שיש לנו באתר , ובקצרה – מבשלים במשך 5 דקות בסיר רסק עגבניות (קופסה קטנה), חצי כוס שמן זית, 3 שיני שום כתושות, קופסה של עגבניות מרוסקות או מגורדות, כף סוכר, חצי כפית אורגנו, מעט מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ויש לכם רוטב פיצה מעולה.
מחממים תנור ל-280 מעלות.
את הבצק מחלקים לכדורים בקוטר של כ-7 ס"מ ומרדדים אותם לעיגולים שטוחים.
מניחים בערך כף של רוטב פיצה במרכז כל עיגול מרודד, ומפזרים בערך כפית של גבינה צהובה, ואז סוגרים את הקצוות לכדור באמצעות האצבעות.
מניחים את הכדורים על גבי תבנית במרחק של כחצי ס"מ אחד מהשני בצורת מעגלים, ונותנים ללחמניות לתפוח במשך כחצי שעה- שעה.
מברישים עם ביצה את הלחמניות ואפשר לפזר מעל מעט שומשום אם אתם אוהבים או אפילו קצת מלח גס.
אופים במשך כ-20 דקות בחלק התחתון של התנור, וכשהתחתית של הלחמניות מעט זהובה, זה הסימן שהן מוכנות.
הלחמניות נהדרות כהגשה במסיבות או לערב חג או ארוחה משפחתית, והמראה הזהוב שלהן יפה והטעם נפלא.