אם בא לכם מאפה טעים וחם ב-10 דקות של הכנה, המתכון הזה בשבילכם!
באחד הערבים נתקפנו רעב שמלווה בעייפות אחרי יום ארוך מדי והתחשק לנו משהו מנחם וטעים. בתור משפחה שאוהבת שום – לחם שום הוא תמיד אופציה כיפית וטובה.
החלטתי לשדרג את המתכון של לחם יוגורט יווני שהוא אחד המתכונים השווים והקלים להכנה במידה ואתם רעבים – בצק שהוא לא על בסיס שמרים ואינו מצריך תפיחה כך שתוכלו תוך 10 דקות להנות ממאפים טעינים ופריכים.
כל מה שצריך זה קמח תופח, יוגורט או גבינה לבנה, שמן זית, ביצה אחת ומלח.
מערבבים בקערה גביע יוגורט עם 2 כוסות קמח, מוסיפים את הביצה, מלח ושמן זית ולשים. אם התערובת דביקה מדי, מוסיפים קצת קמח.
מוסיפים לבצק 5 שיני שום כתושות ולשים עד לקבלת עיסה אחידה. יתכן והשום יגרום לבצק להיות מעט דביק, אל תתרגשו ותוסיפו קמח לפי הצורך.
בקערה מכינים תערובת של שמן זית, חופן פטרוזיליה קצוץ ו-4 שיני שום כתושות עם מעט מלח גס.
יוצרים כדורים מהבצק בקוטר של כ-7-10 ס"מ.
מפעילים את הנינג'ה גריל על מצב AIRFRY (אפשר גם בתנור על מצב אפיה).
טובלים כל כדור בתערובת של השמן זית, שום ופטרוזיליה, אל תחששו, השמן זית ייספג בבצק ויתן לו מרקם פריך וטעם נהדר.
אופים כ-5-7 דקות בנינג'ה עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב ונהיות פריכות.
מוציאים את הלחמניות בסיום האפיה ואוכלים בעונג רב.
כמה שמן זית צריך?
אני שמה בערך חצי כוס ..