מהרגע שגיליתי את הקמח שמרים לפני כמה שנים, מאפי שמרים הפכו להיות משהו ברמה הדו שבועית אצלנו בבית. בינינו, הרבה יותר משתלם להכין פיצה לבד מאשר להזמין מגש פיצה ב-70-80 ש"ח אז אני משתדלת שתמיד יהיה בצק שמרים מוכן במקפיא למקרה שאחד המתבגרים פה יהיה רעב או יפיל עלי חברים לארוחת ערב.
כבר קרה לי שפתאום נחתו עלינו אורחים בהתראה קצרה והיות וזה בית עם מתבגרים, לא תמצאו פה במצב רגיל עוגות, עוגיות או נשנושים כי יש פה יחידת חיסול שמחסלת הכל ומנקה את הארונות.
במקקרים שכאלו אני מכינה מאפה שמרים במילוי שוקולד שתמיד יוצא מוצלח וטעים וסופר פשוט להכנה!
כל מה שצריך זה את המצרכים הבאים:
- בצק שמרים
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס קקאו
- חצי כוס שוקולית
- שוקולד צ'יפס שוקולד או שוקולד לבן
- ביצה בשביל למרוח על הבצק לפני האפיה
- ממרח שוקולד השחר או נוטלה
איך מכינים מאפה בצק שמרים עם שוקולד?
מניחים גוש של בצק על גבי נייר אפיה אחרי שמפזרים עליו קצת קמח על מנת שהבצק לא ידבק.
את הבצק מרדדים למרובע גדול ודק בעובי של כ-2-3 מ"מ. רק ודאו ששמתם מספיק קמח אחרת הבצק ידבק לכם כשתרצו לעשות ממנו רולדה ולגלגל אותו.
מורחים על גבי הבצק המרודד שוקולד למריחה – נוטלה או השחר, איזה שאתם אוהבים.
לאחר מכן מפזרים על גבי הבצק את כל הרכיבים – סוכר, קקאו, שוקולית, שוקולד צ'יפס, אפשר להוסיף גם צימוקים או אגוזים.
מגלגלים את הבצק צמוד ליצירת רולדה ובסוף מהדקים ככל האפשר את הקצוות של הרולדה. אפשר להשאיר אותה חצי שעה לתפוח קצת או להכניס ישר לתנור אם אתם בלחץ של זמן.
מורחים מעל הרולדה ביצה ואפשר גם לפזר קצת שומשום.
את המאפה בתמונה הכנתי בנינג'ה גריל אייר פריי, על גבי נייר אפיה ואפשר לאפות בתנור.
אופים למשך 5-10 דקות, עד שהתחתית של הרולדה מתחילה לקבל גוון זהוב, ואפשר גם לאפות אותה בתנור במשך15-20 דקות.
מניחים לרולדה להצטנן מעט ואז אפשר לטרוף בהנאה.