אחוז הילדים הצליאקיים בשנים האחרונות רק הולך ועולה ואני מניחה שכמו שאצל שניים מילדי יש ילד צליאקי בכיתה עם רגישות לגלוטן, כך גם אצל חלק מכם.
אם אתם מכינים עוגה לכיתה בין אם ליום הולדת או כל אירוע חברתי אחר, תוכלו מהיום להכין בקלות עוגת שוקולד או וניל מושלמת על בסיס אינסטנט פודינג וניל או שוקולד בלי קמח ועם טעם נהדר!
מאחר והיא אינה מכילה קמח, העוגה הזו מושלמת גם לפסח בתור עוגה כשרה לפסח ואפשר להוסיף לה קצפת או כל דבר אחר כדי להפוך אותה לחגיגית יותר.
חשוב מאוד!!!
בדקו תמיד את רשימת הרכיבים ואני אף מגדילה לעשות ושולחת לאמא של הילד הצליאקי את הציילום של האריזה כדי שלא יהיו טעויות. יש כל מיני רמות של רגישויות ולא בא לי לשלוח אף ילד לבית חולים.
תוכלו למצוא כאן רשימה מתעדכנת של רכיבים ללא גלוטן, אבל תמיד תקראו היטב גם את האותיות הקטנות ואת ההערות על אלרגנים במוצר.
כמו כן, חשוב לעבוד על סביבת עבודה נקיה אחרי ששטפתם אותה וניקיתם היטב ולוודא שבמיקסר לא נשארו בטעות שאריות של קמח שאולי נדבק, אז תעבירו גם עליו ניגוב ליתר בטחון ועדיף להשתמש בתבנית חד פעמית.
ועכשיו להכנה, רשימת מצרכים לעוגה ללא גלוטן
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל או שוקו, בהתאם לסוג העוגה שאתם רוצים להכין
- 5-6 ביצים
- לעוגת שוקולד – 3 כפות קקאו
- לעוגת וניל – מעט תמצית וניל
- חצי כוס שמן
- 1 גביע יוגורט או חצי כוס חלב
- אבקת אפיה
- כף סודה לשתיה
- כוס סוכר
הוראות הכנה עוגה ללא גלוטן עם אינסטנט פודינג
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית גדולה, או תבניות קאפקייקס.
מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבלת בלילה תפוחה מעט ובהירה. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ולאחר מכן את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במהירות איטית עד לקבלת בלילה אחידה.
במידה ואתם בוחרים בעוגת שוקולד מוסיפים בשלב הזה את הקקאו.
מוסיפים את היוגורט\חלב, שמן, אבקת אפיה וסודה לשתיה ואחרי שהכל אחיד מעבירים את הבלילה לתבנית ולאפיה בתנור למשך כ-20 דקות.
לאחר שהעוגה תופחת יש לבדוק עם קיסם במרכז העוגה אם היא יבשה או רטובה. במידה והיא מוכנה גם המרכז יהיה יבש לגמרי.
מוציאים את העוגה להצטנן ומכינים את רוטב השוקולד.
מתכון לרוטב שוקולד לעוגה:
אני אוהבת להכין רוטב שוקולד מגנאש שזה שוקולד מומס עם קצת שמנת מתוקה וחמאה, שכשהוא מתקשה הוא נהיה טעים.
אם אין לכם שוקולד בהישג יד, אפשר לערבב קקאו עם קצת חלב, מעט מים רותחים וכ-50-70 גרם חמאה או מרגרינה.
מערבבים הכל יחד לבלילה אחידה ואם החמאה לא נמסה אפשר לשים חצי דקה – דקה במיקרוגל.
שופכים את הרוטב על גבי העוגה ואחרי שהוא מתייצב ומתקרר אפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות או אפילו קצפת. מה שתעדיפו.