אם בא לכם לגוון קצת עם החלה לארוחת ערב או אם יש לכם אורחים ובא לכם להכין נשנוש מפנק, המתכון הזה למקלוני שום ופסטו עם גבינות הוא לגמרי בשבילכם!
המתכון פשוט ביותר, כל מה שצריך זה בצק שמרים לחלה ורוטב פסטו שעדיף לכם להכין בעצמכם מבזיליקום טרי. מבטיחה שהתוצאה שווה את המאמץ!
מה צריך בשביל להכין את הבצק:
- חצי קילו קמח שמרים
- 2 כוסות מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- 5 כפות שמן זית
- כף מלח (להוסיף בסוף).
מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר והמים הפושרים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים שמן ומערבבים. בסוף מוסיפים כף מלח ולשים עוד קצת עד שמתקבל בצק אחיד. אם הוא דביק מדי אפשר להוסיף קצת קמח, ואם הוא מתפורר ולא אחיד מוסיפים מים.
כך או כך זה יצא טעים.
מה צריך בשביל להכין רוטב פסטו:
יש את אלו שקונים רוטב פסטו מוכן בסופר ואני לא שופטת, אבל ממליצה לכם לעשות את המאמץ הקטנטן הזה שלוקח 3 דקות בבלנדר עם עלי בזיליקום טריים ותבלון מדויק ולהנות מתוצאה ברמה אחרת לחלוטין מבחינת טעם.
כל מה שצריך בשביל רוטב פסטו זה המצרכים הבאים:
- 1 שן שום – אם אתם מחובבי השום שימו אפילו 2-3 שיני שום
- חבילת עלי בזיליקום – כדאי להפריד את הגבעולים העבים ולהשאיר רק את העלים
- חצי כוס שמן זית
- 3 כפות פרמזן
- 2-3 זיתי קלמטה מגולענים
- אפשר להוסיף חתיכה קטנה של גבינת פיקורינו שתעשיר את הטעם
- כף צנוברים
- מעט מלח גס
- מעט פלפל
מפעילים את הבלנדר על המהירות הכי גבוהה וטוחנים את כל הרכיבים למחית במרקם אחיד.
אפשר להוסיף מלח, או גבינת פרמזן לפי הטעם שלכם.
לאחר שיש לנו רוטב פסטו משובח ובצק שמרים שעבר תפיחה אחרי חצי שעה לפחות, לוקחים גוש של בצק, בערך רבע מהכמות, מוזגים לתוכה 2 כפות מרוטב הפסטו יחד עם חופן של גבינה צהובה מגורדת, ולשים הכל יחד לתערובת אחידה.
מפה אפשר לעצב חלה או לחמניות, ואפשר להכין מקלוני שום עם פסטו וגבינות באופן הבא:
מרדדים את הבצק עם הפסטו לעובי של כ-2-3 סמ על גבי נייר אפיה.
עם סכין או גלגלת לחיתוך פיצה חותכים את הבצק לרצועות באורך של כ-10 ס"מ וברוחב של כ-3 ס"מ.
מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת או קצת גבינה צהובה ואופים במשך 15-20 דקות על חום של 180 מעלות עד שהתחתית של המקלונים מתחילה לקבל גוון זהוב. נותנים להם להצטנן כמה דקות לפני הגשה.
הם הולכים נהדר עם פלטת גבינות או פלטת ירקות או שלל מטבלים להגשה באירוח.
במידה ואתם אופים חלה, מחלקים את הבצק ל-3 רצועות וקולעים צמה קצרה. אופים כ-30-40 דקות על חום של 180 מעלות ומוציאים.
בתיאבון!