כשאין לי זמן להכין ארוחת ערב או אפילו אם הבנות שלי שבנות 10 לבד בבית ורעבות ויש כל מיני שאריות של מוצרי חלב במקרר, פשטידה זו תמיד האופציה הכי קלה, מהירה ופשוטה. ועכשיו – גם בגרסת הנינג'ה גריל או גרסת האיירפריי.
החלטתי לנסות את המתכון הפשוט הזה לפשטידת גבינות עם הנינג'ה גריל ואפייה באייר פריי ויצא לא פחות טוב מאשר בתנור עם מרקם קראנצ'י בחלק העליון והתחתון של הפשטידה.
מצרכים:
- חבילת איטריות ביצים דקות
- 2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
- חצי כוס גבינה מלוחה – בולגרית, צפתית או פטה
- אפשרי זיתים אם אתם אוהבים וגם תירס
- גביע יוגורט או שמנת חמוצה
- גביע גבינה לבנה או קוטג'
- 4 ביצים
- מלח
- פלפל
- אבקת שום – חצי כפית
- עשבי תיבול ללחם שום (לא חובה, תערובת תבלינים מוכנה)
- חצי כוס שמן
- כוס קמח תופח
הוראות הכנה לפשטידת גבינות באייר פריי
מחממים את האיירפריי למצב AIRFRY על חום של כ-200 מעלות. משמנים היטב עם קצת שמן את התבנית הרגילה של הנינג'ה.
מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וכפית שמן זית. מוסיפים חבילה של איטריות דקות ומבשלים במשך כ-5-10 דקות, עד שהאיטריות מתבשלות ומתרככות.
מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי שהאיטריות לא ידבקו.
בקערה מערבבים את הביצים עם מטרפה, עד שמתקבלת בלילה אחידה ובלי גושים. מוסיפים את כל הגבינות, השמן והקמח ומערבבים הכל היטב עד לקבלת בלילה במרקם אחיד. אפשר להוסיף קוביות קטנות של גבינה בולגרית שיתנו מרקם נהדר לפשטידה עם הרכות של הגבינה שמתמסמסת בפה. מוסיפים את האיטריות לתערובת.
מערבבים את כל החומרים ושופכים את הבלילה בתבנית של הנינג'ה.
מפעילים למשך כ-20 דקות על מצב איירפריי. לאחר 20 דקות יש לבדוק עם קיסם את פנים הפשטידה. אם הוא יוצא יבש, אז הפשטידה מוכנה. במידה והבלילה עדיין רכה, תנו לה עוד 5-10 דקות של אפיה באייר פריי.
לאחר שהפשטידה מוכנה היא תהיה מעט שחומה בחלק העליון. תנו לה להצטנן לכמה דקות ואפשר להנות ממנה.
את הפשטידה הזו אפשר גם להכין בתבניות עוגה מאורכות ולהקפיא, ואז יש לכם ארוחת ערב מוכנה תוך כמה דקות.