אם יש לכם אורחים לארוחת ערב ובא לכם להרשים עם מנה שווה וטעימה במיוחד תוך חצי שעה, המתכון הזה בשבילכם.
המתכון מכיל שכבות של פרוסות תפוחי אדמה עטופות ברוטב עשיר וטעים עם מרקם רך וכיפי של תערובת גבינות טעימה להפליא.
מצרכים לתפוחי אדמה מוקרמים
- 6-8 תפוחי אדמה גדולים – לתבנית חד פעמית גדולה
- 1 מיכל שמנת לבישול
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות קמח
- 100 גרם חמאה
- חצי כוס חלב
- מלח
- פלפל
- 5-6 פטריות טריות פרוסות דק
- 2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
- אפשרי להוסיף גבינה בולגרית, פטה, או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים
- חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
הוראות הכנה שכבות תפוחי אדמה מוקרמים
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות בעובי של כ-2-3 מ"מ באמצעות פורס ירקות או עם החותכן של הפומפיה ואפשר גם עם סכין חדה.
משמנים תבנית עם קצת שמן או חמאה. זו יכולה להיות תבנית פיירקס, תבנית חד פעמית או אפילו קערה.
להכנת הרוטב :
מחממים מחבת, שופכים את השמנת, החלב והחמאה. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים את הפטריות, כפית מלח, כוס גבינה צהובה, וכף פרמזן.
מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהבלילה נהית אחידה וקרמית.
מסדרים בתבנית שכבה וחצי של תפוחי אדמה, שופכים כ-4 -5 כפות מהרוטב עד שהוא מכסה את הכל ומוסיפים עוד שכבה של תפוחי אדמה ושוב את יתרת הרוטב באופן שיכסה את כל תפוחי האדמה.
מפזרים מעל פרמזן ואת יתרת הגבינה המגורדת ומכניסים לתנור לאפיה למשך כ-40 דקות בחום של 180 מעלות.
בהתאם לתנור שלכם מומלץ להכניס קיסם ולוודא שתפוחי האדמה רכים.
משאירים להצטנן כ-10 דקות על מנת שהגבינות יתגבשו עם הרוטב המוקרם ומגישים!