קלצונה הוא מאפה איטלקי שבד"כ מכינים אותו מבצק פיצה דק במילוי של גבינות.
ההמלצה שלי אליכם היא להכין פעם בשבוע בצק שמרים – אני מכינה קילו בד"כ, מחלקת אותו לכדורים בגודל של כ-10 ס"מ, ומקפיאה בשקיות אוכל ואז משתמשת לפי הצורך. כשחיים בבית עם 3 מתבגרים אף פעם אי אפשר לדעת מתי מישהו יהיה רעב או מתי יפלו עליכם כמה חברים של הילדים לארוחת ערב ספונטנית. את הבצק אני מפשירה תוך 4-5 דקות במיקרוגל ואז לשה אותו, מרדדת, והוא מוכן לשימוש בין אם מתחשק לכם לחמניות ממולאות, פיצה או סתם מאפה מפנק.
אז להכנת הקלצונה.
מרדדים את הבצק לחתיכה דקה בקוטר של כ-20 ס"מ.
מפזרים על מחצית מהעיגול גבינות ומשאירים שוליים של כ-1 ס"מ- גבינה צהובה, בולגרית, אפשר להוסיף גם פטריות, תירס, זיתים, עגבניות או כל תוספת שתחפצו בה.
מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים את הקצוות של הבצק עם היד או עם מזלג.
מומלץ למרוח שמן זית מעל הבצק.
מחממים את הנינג'ה על מצב איירפריי בחום של 200 מעלות.
מניחים את המאפה במרכז התבנית וסוגרים את הנינג'ה.
אופים במשך כ-5 דקות עד שהבצק משחים מעט בתחתתית, זה יכול לקחת גם 8-10 דקות, תלוי בעובי הבצק.
אוכלים לאחר מכן בתיאבון.