באחד הימים שהבת הצמחונית שלי ביקשה שאכין לה משהו טעים לאכול, החלטתי לאפות לה לחמניות במלית של פתיתי סויה וירקות. אפשר להכין את הלחמניות הללו גם עם בשר טחון או עוף. כך או כך הן יוצאות נהדרות ואפשר גם להקפיא אותן לחימום עתידי לימים שאין לכם כח להכין ארוחת צהרים או בא לכם לנשנש משהו קטן וטעים.
הכנתי בצק שמרים – קמח שמרים, סוכר, מים פושרים, קצת שמן זית ואחרי ערבוב מעט מלח. השארתי אותו להתפחה כחצי שעה.
מצרכים:
- חצי גמבה או פלפל ירוק או שניהם
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום
- 1 בצל
- כוס פתיתי סויה לאחר השריה של רבע שעה עם מים חמים, כפית אבקת מרק, כפית חרדל או חרדל דיז'ון, וחצי כפית תערובת תיבול לגריל.
- מעט כוסברה קצוצה
- 2 כפות רוטב ברביקיו
- כף רוטב צ'ילי מתוק
- בצל ירוק קצוץ
להכנת המלית:
קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות בגודל של כחצי ס"מ.
מטגנים במחבת בצל עם 4 כפות שמן. מערבבים ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף בגוון זהבהב, ומוסיפים את פתיתי הסויה.
מוסיפים שליש כוס מים ומטגנים על אש גבוהה עד שכל המים מתאדים ופתיתי הסויה מקבלים מעט גוון זהוב.
מוסיפים את כל הירקות ויתר הרכיבים יחד עם עוד 2 כפות שמן ומערבבים הכל יחד. מטגנים עוד 2-3 דקות ומכבים את האש.
להכנת הלחמניות:
לשים היטב את הבצק ויוצרים ממנו כדורים בקוטר של כ-5 ס"מ.
מרדדים כל כדור לעיגול כשהבצק בעובי של כ-2-3 מ"מ.
מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול, תופסים את קצוות הבצק וסוגרים אותן בצורה הדוקה ככל האפשר.
מחממים את הנינג'ה גריל או כל מכשיר אייר פריי אחר או שמחממים תנור ל-180 מעלות על אפיה.
במידה ואתם משתמשים באייר פריי או נינג'ה כדאי לשמן מעט את התחתית של התבנית ולאפות כ-5-8 דקות.
אם בחרתם בתנור אז פשוט מניחים את הלחמניות על גבי נייר אפיה ומכניסים לתנור במגש התחתון לאפיה של כ-20 דקות בערך עד שפני השטח של הלחמניות מקבלות גוון זהוב וגם התחתית זהובה אך לא שחומה (בישול יתר).
את הלחמניות כדאי ורצוי לאכול כשהן חמות ורק יצאו מאפיה, אך תוכלו גם להקפיא אותן ולחמם שוב עם הנינג'ה או בתנור – פתרון נהדר לילדים.
אפשר גם למרוח על גבי הלחמניות מעט ביצה ושומשום אם אתם אוהבים לפני האפיה.