אני מודה שאחרי כל השנים שאני מבשלת, אחד הדברים שהכי הפחידו אותי זה פלפלים ממולאים. לא יודעת למה אבל זה נראה לי כמו אחד המתכונים היותר מסובכים שיש, ובתור ילדה לא ממש חיבבתי ממולאים מכל סוג.
לאחרונה אחת הבנות שלי התחילה לשגע אותי להכין לה פלפלים ממולאים והיות והיא צמחונית, החלטתי לאתגר את עצמי.
אז באחת הפעמים עשיתי פלפל ממולא צמחוני עם פתיתי סויה ובורגול ובאחת הפעמים עם אורז, ואפשר באותה המידה לעשות את המילוי עם בשר. מה שבא לכם, כך או כך זה יוצא מדהים וקל להכנה הרבה יותר ממה שאתם חושבים, והקרדיט למתכון שמור גם הפעם לאמא האלופה שלי.
מצרכים לסיר של פלפלים ממולאים:
- 6-8 פלפלים בינוניים בכל הצבעים
- 2 כוסות אורז או בורגול
- רבע קילו בשר טחון או כוס של פתיתי סויה
- כף בהרט
- 2 בצלים גדולים
- 1 רסק עגבניות בינוני
- קופסה של עגבניות מגורדות
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת מרק
- פלפל
- מלח
- תבלין תיבול לגריל
- חופן פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה פלפלים ממולאים
להכנת הרוטב:
לוקחים סיר גדול עמוק ורחב, שיוכל להכיל את כל הפלפלים עומדים יחד.
קוצצים בצל אחד ומערבבים עם 4 כפות שמן בסיר. מוסיפים את הרוטב עגבניות, רסק עגבניות, סוכר, מלח, ומוסיפים 4 כוסות מים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
להכנת תערובת המילוי:
פלפלים ממולאים במילוי אורז או בורגול עם בשר טחון או פתיתי סויה:
במידה ואתם משתמשים בפתיתי סויה יש להשרות אותם עם מים חמים, כפית אבקת מרק, מעט מלח, חצי כפית תערובת תיבול לגריל. לאחר רבע שעה מסננים את המים ואפשר להשתמש בפתיתי הסויה.
במידה ואתם משתמשים בבורגול, יש להשרות אותו במים חמים כ20-30 דקות עד שהוא יתפח, ולסנן.
קוצצים בצל אחד ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן עד שהוא נהיה שקוף וטיפה שחום. מוסיפים את הבשר או פתיתי הסויה יחד עם בהרט, כפית תערובת תיבול לגריל, כפית מלח, מעט פלפל וכפית אבקת מרק. מטגנים עד שהבשר משחים, במידה ואתם עושים מלית עם פתיתי סויה מומלץ להוסיף גם חצי כוס מים ולטגן הכל יחד. לאחר מכן מוסיפים 2 כוסות אורז (עדיף בסמטי) ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומטגנים כ2 דקות ומניחים בצד להתקרר.
להכנת הפלפלים :
חותכים את הפלפלים מסביב לגבעול ומרוקנים את התוכן שלהם, ושוטפים היטב במים.
לאחר שהכנו את המלית, ממלאים את הפלפלים ומשאירים כסנטימטר בחלק העליון.
מניחים את הפלפלים בתוך הסיר עם הרוטב ומוסיפים מים רותחים עד שהם יגיעו כמעט לפני השטח של הפלפלים.
באמצעות כף ממלאים כל אחד מהפלפלים ברוטב עד החלק העליון על מנת שבתהליך הבישול המילוי של האורז או הבורגול יתבשל ויתפח. מומלץ כל 10 דקות להוסיף עוד מהרוטב על גבי המלית של הפלפל.
תהליך הבישול – להביא לרתיחה ואז לבשל על אש קטנה כ-40-50 דקות עד שהמלית של האורז או הבורגול בתוך הפלפלים מרגישה מוכנה ומבושלת.
כדאי להשאיר את הפלפלים בתום הבישול עוד כרבע שעה בשביל שהרוטב יתגבש ויחדור לתוך הפלפלים.
איך עושים כרוב ממולא מתכון
אם נשארה לכם מלית, אפשר גם לעשות כרוב ממולא או בצל ממולא בתערובת המילוי.
בשביל להכין כרוב ממולא לוקחים 3-4 עלים גדולים של כרוב, שמים בתוך עלה אחד כ-2 כפות של המלית במרכז, מקפלים בשני קצוות ומגלגלים אותו יחד עם עלי הכרוב הנוספים. אל תלחצו אם הוא עושה סימנים של להפתח. אני פשוט מניחה אותו במקום צפוף בין הפלפלים כדי שיתפסו אותו עד שהעלים יתרככו ויקבלו את הצורה של הגליל ואז המלית תתבשל בפנים.
אפשר גם למלא בצל שמרוקנים את החלק הפנימי שלו, או קישואים או עגבניה או כל ירק אחר שעולה בדעתכם.