ילדים רבים פיתחו בשנים האחרונות רגישות לגלוטן מרגע היוולדם וחלקם אף מוגדרים כחולי צליאק.
על מנת לא לסכן אותם יש להתחשב כשמכינים או מזמינים אוכל ולמצוא מאכלים טעימים ללא גלוטן.
המאמר ייתן רעיונות למאכלים ללא גלוטן.
מהי רגישות לגלוטן?
הגלוטן הוא חלבון שניתן למצוא ברוב הדגנים והוא נצרך בכל התרבויות ומהווה בסיס למוצרי ומאכלי החיטה השונים. הוא מהווה 80% מגרעין החיטה וניתן למצוא אותו גם בכוסמין, שיפון, שעורה ועוד.
ילדים הרגישים לגלוטן יכולים לפתח תסמינים של אלרגיה, בעיות עיכול, כאבי בטן, שלשול, עייפות וכאבי ראש.
אצל חולי צליאק התסמינים מסכנים חיים, מכיוון שיש להם תת ספיגה הגורמת גם לבעיות התפתחויות.
הפתרון האידאלי לרגישים לגלוטן הוא מניעת אכילת מאכלים המבוססים על דגנים. התחליפים הם:
קמח תירס, דורה, שעועית, קמח סויה וקמח תפוחי אדמה.
למרות זאת הילדים יכולים ליהנות ממאכלים טעימים ובריאים כמו פיצה ללא גלוטן
ולמצוא על המדפים שפע של מוצרים ומאכלים ללא גלוטן.
איך אתה אוהב את הפיצה שלך?
בפיצריות רבות ניתן למצוא פיצה ללא גלוטן עם תוספות שונות, כך שאין בעיה להזמין הביתה וליהנות מארוחה משפחתית ללא גלוטן. גם כאשר חוגגים לילדים יום הולדת בגן ואחד הילדים רגיש לגלוטן, מבקשים מההורים להביא מאכלים בהתאם,
כמו פיצה ללא גלוטן או כריכים מלחם ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן וכד'.
הילדים כמעט ואינם מרגישים בהבדל ומתחשבים בילדים הרגישים.
את הפיצה מכינים מעמילן טפיוקה או עמילן תירס או קמח אחר ללא גלוטן, עם הרבה גבינה צהובה,
רוטב עגבניות ותוספות, ולאחר האפייה הפיצה יוצאת קריספית וטעימה.
היא נאפית במקום ומוכנסת לתנור נפרד בכלים נפרדים מהפיצות הרגילות.
לילדים מומלצת פיצה מרגריטה ללא גלוטן עם או בלי תוספות. אפשר להוסיף, זיתים, טונה, תירס, פטריות, כמהין, תוספת מוצרלה ועוד.
פסטה ופנקייק ללא גלוטן – מתכונים רגישות לגלוטן
פסטה או אטריות ללא גלוטן יכולות להיות אורגניות, על בסיס אורז שחור או אדום, מעדשים או אפונה וכד'.
בסופרים מוכרים פסטה ללא גלוטן שילדים אוהבים בצורת פנה, פוסילי (מסולסל) וספגטי.
ניתן להכין אותם בבית עם רוטב טעים ופרמזן. גם פתיתים ללא גלוטן בתוספת ירקות או בלי,
ברוטב אדום או צהוב יכולים להיות תחליף נחמד.
רעיונות נוספים להעשרת התפריטים ללא גלוטן הם טורטייה, בורקס מדפי אורז ללא גלוטן,
לביבות ירק, שניצל ללא גלוטן מקמח תירס מתובל, פשטידות ועוד.
בגזרת המתוקים ישנם מתכונים רבים לעוגות וקינוחים ללא גלוטן כמו פנקייק למשל האהוב מאוד על ילדים.
הפנקייק מבוסס על קמח שקדים וקורנפלור.
מוסיפים ביצים, חלב קוקוס, שמן קוקוס, אבקת אפייה, תמצית וניל ומערבבים.
יוצקים לתוך מחבת עם מצקת וכשמשחים מוציאים. לבסוף מגישים את הפנקייק עם סירופ מייפל ומבחר פירות העונה.
ואפשר גם להוסיף קצפת ללא גלוטן.