כשאתה הופך לטבעוני, חשוב מאוד שתהיה לך הרבה יצירתיות במטבח על מנת שתוכל להנות מאוכל. התחשק לי המבורגר, הצלחתי לפצח את הנוסחה ולהגיע להמבורגר טבעוני מעולה
מתכון המבורגר טבעוני – כבר 5 חודשים שאני לא אוכלת בשר וטוב לי.
לפעמים, יש את הימים האלה בחודש שיש לי קרייבינג עצבני לבשר. לאיזה המבורגר עסיסי וטעים.
אבל מאז שמשהו התהפך לי במוח,
אני מתקשה לחשוב על בשר כעל אוכל ועד כה אני מסתדרת די טוב עם התחליפים מהצומח.
מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת אתגרים ומאוד יצירתית ועם גנים עירקיים בריאים,
שירשתי מאמי וסבתי זכרה לברכה, לכן, אין מאכל שבא לי ואני לא יכולה להכין. אם אני רוצה כמובן.
אז כאמור, חטפתי היום חשק עצבני להמבורגר או בשר וברור לי שאני לא אוכל בשר.
התחלתי לחפש כל מיני מתכונים של המבורגר טבעוני והבנתי את העקרון- סויה, פטריות, חרדל דיז'ון.
מאחר וכבר הספקתי להכיר את פתיתי הסויה מניסיון קודם ואת ההתנהגות שלהם,
אני יודעת שעדיף להספיג אותם בטעמים חזקים,
כדי לנטרל את טעם הלוואי של הסויה ולכן השתמשתי בבצל מטוגן עם פטריות.
הוורסיה שלי יצאה מאוד טעימה ומוצלחת,
מאוד מזכיר טעם של המבורגר ואם תעצמו עיניים בביס יחד עם הירקות והלחמניה,
תוכלו להרגיש דמיון מסוים והנאה די גדולה בחיך.
ואם תעלה מחשבה של "אבל זה לא בדיוק המבורגר אמיתי" ,
תחשבו על זה שבלחמניה שלכם אין חיה שמתה. ופתאום, זה מכניס לפרופורציות. אצלי לפחות..
אז נכון, טבעול הוציאו אופציה לא רעה בכלל של המבורגרים עם פטריות, שהטעם שלהם מעט מתובלן מדי.
אני אישית מעדיפה יותר את הגרסה הזו שלי. הכנתי 4, אכלתי 1 והקפאתי את היתר..
להלן המתכון שלי להמבורגר טבעוני – 3-4 המבורגרים.
חומרים:
- 1 כוס פתיתי סויה מיובשים
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 בצל בינוני
- חצי קופסה פטריות שמפיניון
- 5 כפות שמן שומשום
- רבע כפית בהרט
- כפית אבקת מרק בטעם עוף מחומרים טבעיים
- כפית תבלין בטעם גריל עוף
- רבע כפית כמון
- רבע כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
הוראות הכנה – המבורגר טבעוני מתכון
משרים בקערה את פתיתי הסויה היבשים עם 3 כוסות מים רותחים למשך כ-10 דקות.
לאחר שהם התנפחו סוחטים אותם היטב.
קוצצים בצל בינוני לחתיכות מאוד קטנות ומטגנים במחבת עם 5 כפות שמן שומשום.
לשמן השומשום יש ארומה וטעם די חזק שגם עוזר בנטרול הטעם של הסויה.
מטגנים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף.
קוצצים חצי קופסה של פטריות שמפיניון – אפשר גם פטריות מסוגים אחרים, אני אישית אוהבת מאוד פטריות מקופסת שימורים. שריטה שלי.
מוסיפים לתערובת הבצל ומטגנים ל-2 דקות נוספות עד שהטעמים ישתלבו.
שופכים את התערובת לקערה של פתיתי הסויה.
מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
מכניסים למקפיא לרבע שעה כדי שהטעמים יתגבשו והתערובת תתקשה מעט.
מכינים ביד כדורים גדולים ומשטחים אותם לקציצה.
מניחים על גבי נייר אפיה בתוך תבנית
אופים בתנור כ-10 דקות מכל צד על חום של 200 מעלות בגריל טורבו (מלמעלה)
אוכלים בהנאה.
לנוחותכם, סרטון עם תמונות מההכנה :
מומלץ להוסיף ללחמניה עגבניה, בצל, חסה וטחינה ולטגן קצת צ'יפס.
בתיאבון !
ו.. אף אחד לא מת מזה.
אהבתם? ניסיתם? הגיבו בתגובות.
מוזמנים לשתף !