מתכון למקפא שוקולד – עוגת מוס קפוא חגיגית ועשירה גם בתור עוגה לפסח שבמידה ותכינו אותו לארוחת חג –
אני מבטיחה לכם שלא יפסיקו לדבר על הקינוח, וכולם יבקשו מתכונים.
נכון שיש פה כמה שלבים של עבודה, אבל הכנתי את העוגת מקפא שוקולד המדהימה הזו
כבר כמה פעמים והיא פשוט הצלחה מסחררת עם מתכון מנצח שכדאי לכם מאוד לאמץ,
במיוחד אם יש לכם ארוחה חגיגית שבה אתם רוצים להרשים.
את המתכון לעוגה הזו קיבלתי לפני כמה שנים מאחת הדודות שלי (דודה עליזה האלופה).
מדובר על קינוח טעים להפליא ופשוט להכנה, רק צריך להכין אותו יממה אחת מראש לפחות.
אני מצרפת מתכון לקינוח פרווה, אפשר לעשות אותו גם בגרסה חלבית, הכל הולך ,
מבטיחה לכם שהתבנית תתחסל בתום הארוחה.
מתכון למקפא שוקולד מצרכים :
- 200 ג' שוקולד מריר פרווה
- 2 קופסאות של שמנת מתוקה צמחית (או שמנת מתוקה רגילה אם תרצו חלבי)
- 2 כפות שמן (או חמאה אם אתם הולכים על חלבי)
- 3 כפות סוכר
- קופסת דובדבנים מסוכרים או חמוציות מיובשות
- נשיקות מרנג- 2 כוסות של מרנג חתוך לקוביות גסות בגודל של 1-2 ס"מ
- כוס מרשמלו חתוך לקוביות של 1-2 ס"מ
- פירורי שוקולד לבן או שוקולד צ'יפס לבן או חום – קטנים
- אגוזים שבורים לחתיכות גסות
- צימוקים
- אפשר להוסיף פקאנים
- פירות יער – לא חובה
- כף קוניאק או ברנדי
הוראות הכנה :
ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומערבבים עם חצי קופסה של שמנת מתוקה , שמן וברנדי
בקערה מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד שנהיה קצף קשה ויציב.
אחרי שהשוקולד המומס התקרר מעט , מערבבים אותו בעדינות בתנועות קיפול לתוך הקצפת,
בתנועות איטיות ובזהירות שלא לשבור את הקצפת. לאחר שקיבלתם תערובת אחידה,
מוסיפים את יתר המצרכים וממשיכים לקפל.
משמנים תבנית סיליקון, אפשר להכין גם מנות אישיות בתבניות של קאפקייקס.
יוצקים את הבלילה לתבנית או התבניות, מקפיאים ל-24 שעות ,
ומגישים קפוא (תוך כמה דקות זה נמס והופך להיות מוס אכיל) .
אפשר להכין רוטב דובדבנים או פירות יער חמצמץ,
ולאלו מכם שאוהבים מתוק באקסטרים אפשר להוסיף למעלה עוד שכבה של קצפת .
אפשר גם לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגה לפני ההגשה.