מאפה תרד וגבינה הוא מאפה נהדר , טעים, ומתאים לארוחת ערב פשוטה או לאירוח חברים.
למרות שהשם נשמע רציני וכבד, אתם תגלו שזה אחד המתכונים היותר פשוטים להכנה, כך שכל אחד יוכל להכין גם בלי נסיון.
את המתכון שלחה אחת המשתתפות בתחרות מתכונים שערכנו בפורטל ההורות 2BMOMMY, ואנחנו שמחים לשתף אותו אתכם.
השילוב של עלי התרד או עלי סלק עם גבינה, הוא שילוב נהדר שמשדרג באופן משמעותי את הטעם של הגבינות שמשתלב עם הטעם של העלים בהרמוניה מושלמת.
המתכון הוא די פשוט, מערבבים יחד את כל החומרים ואופים, כך
פשטידת תרד / מאפה תרד וגבינה או סלק עם גבינות – מתכון מאפה תרד / סלק:
מצרכים :
1 חבילה עלי סלק / עלי תרד
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 גביע של גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
גבינה בולגרית מגוררת
3-2 ביצים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
את הפשטידה הזו אפשר להכין עם עלי סלק או עלי תרד, שלשניהם יש טעם עשיר ומיוחד, שמשתלב נהדר עם גבינות.
מפרידים את עלי הסלק מהגבעול הלבן שוטפים היטב וחותכים לרצועות ושמים בתבנית
(תבנית שניתן להכניס לתנור) מכסים את העלים במים ומרתיחים על האש.
לאחר הרתיחה מסננים ומורחים בתבנית אפיה שמן ומשטחים בתבנית את העלים לשכבת בסיס.
מבשלים בסיר עם קצת מלח תפוחי אדמה ומועכים למחית כמו פירה.
מוסיפים את כל הגבינות מלח פלפל וביצים מערבבים,
העיסה צריכה להיות בלילה כמו דייסה ולא נוזלית.
מבחינת הגבינות – אפשר להוסיף כל גבינה שיש לכם בבית, אך חשוב להוסיף גבינה מלוחה –
גבינה בולגרית, גבינת פטה, שמנת, גבינת קוטג', ואפילו מעט גבינת פרמזן מעל.
אם בא לכם מאפה קראנצ'י, אפשר לפזר מעט פירורי לחם מעל.
אפשר להוסיף מעט קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל לבלילה, כחצי כוס,
על מנת לגרום לתערובת הגבינות להתקשות ולהיות יציבה יותר לאחר האפיה.
את כל הבלילה לשפוך על עלי הסלק , אפשר להוסיף קצת גבינה צהובה מגורדת מעל,
לטפטף למעלה קצת שמן להכניס לתנור בחום של כ-200 מעלות,
כשהצבע של הגבינות חום צהבהב זה מוכן (בערך אחרי חצי שעה).