מאפינס בננה טבעוני – מתכון מעולה, קל ופשוט להכנה במולטיקייק, בלי ביצים, בלי חלב, ועם מרקם פריך ונימוח בפנים שכולם יחסלו בהנאה
מאפינס בננה טבעוני – מתכון מעולה, קל ופשוט להכנה במולטיקייק, בלי ביצים, בלי חלב, ועם מרקם פריך ונימוח בפנים שכולם יחסלו בהנאה
מאז שלמדתי לאפות, איפשהו בגיל 12, לימדו אותי שבשביל להכין עוגה צריך ביצים, קמח, שמן ולרוב גם חלב כדי שהיא תצא אוורירית ונימוחה.
אז את זה שלא חייבים קמח כבר הפנמתי עם העוגות שאני מכינה לפסח ואז אני בד"כ משתמשת באינסטנט פודינג שוקולד לבסיס מעולה לעוגה אבל אני עדיין משתמשת בביצים.
נשארו לי כמה בננות שעוד שניה מסיימות את הקדנציה ושילוב של בננות ושוקולד יחד עם מאפינס טריים זה שילוב שתמיד מתקבל פה בברכה.
התכוונתי להוציא באופן אוטומטי ביצים מהמקרר ואז נזכרתי שאני מעדיפה לא לאכול ביצים.
קניתי השבוע תחליף ביצים של VEGA והתכוונתי להשתמש בו אבל רגע לפני החלטתי לפתוח את האינטרנט, לקרוא כמה מתכונים ולעשות את הארגון מחדש שלי למתכון ולבדוק איך זה יוצא ופתאום אני מגלה מתכונים בלי ביצים ובלי תחליפי ביצים שיוצאים מצוין. אז אם אפשר בלי למה לטרוח?
יש לי מולטיקייק אז מאז שיש לי אותו אני כמעט ולא אופה עוגות בתנור אלא משתמשת בו. זה הרבה יותר פשוט וקל ומהיר. תוך 5 דקות יש 8 מאפינס מוכנים.
מתכון מאפינס בננה טבעוני
בקיצור, לקחתי כמה מתכונים, עיבדתי אותם ויצאתי עם המתכון שלי למאפינס בננה טבעוני
רכיבים:
3 בננות רכות בשלות
1 כוס קמח תופח
1 אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס אורגני
חצי כוס פצפוצי שוקולד לאפיה או חתיכות שוקולד מריר (פרווה)
אפשר להוסיף רבע כוס אגוזי פקאן קצוצים אם אתם אוהבים
הוראות הכנה – מאפינס בננה טבעוני
מועכים היטב את הבננות למחית אחידה, מסתבר שהמרקם שלהן מחליף נהדר ביצים ונוזלים.
מוסיפים לקערה את הקמח ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים
מוסיפים את יתר החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
התערובת תהיה מעט דלילה, זה בסדר.
מחממים את המולטיקייק במשך 10 דקות שיהיה חם מאוד.
משמנים עם תרסיס שמן את התבנית.
שמים כף בערך בכל אחת מהתבניות של הקאפקייק, בערך עד גובה התבנית.
סוגרים ונותנים למאפינס להיאפות עד שנהיית ארומה נעימה בבית.
חשוב – תנו למאפינס לפחות 5 דקות של אפיה, לפעמים צריך מעט יותר, עד שהם נהיים אחידים ומעט שחומים- זהובים למעלה.
אל תפתחו את המולטיקייק באמצע לפני שהם מוכנים כי אז הם עלולים להתפרק.
מוציאים את המאפינס בזהירות עם כפית פלסטיק ומצננים על גבי צלחת עם מפית.
מומלץ להגיש חם, אפשר להוסיף סירופ מייפל מעל או אבקת סוכר למרות שהם טעימים גם ככה כמו שהם.
את מה שנותר מומלץ לאחסן במקפיא ולחמם בתנור כשרוצים לאכול.
תהנו !