המתכון המושלם של קציצות טבעוניות מסויה בשילוב עם ירקות להכנה מהירה,
שיתנו נחמה מיידית לכל טבעוני או צמחוני שהתגעגע לטעם של קציצות טעימות.
כל צמחוני או טבעוני יספר לכם על החשק הגדול והלא נגמר לטעם של קציצות בשר טעימות ופריכות,
ובאותה נשימה כמה זה קשה לשחזר את הטעם הזה כשאתה לא אוכל בשר.
אל תתייאשו, יש פה מתכון מושלם וסופר קל להכנה!
מאחר ואני מגיעה מבית עירקי מפנק בכל מה שקשור באוכל,
חשוב לי שהאוכל שאני אוכלת יהיה טעים, ולהצליח להגיע לתיבול טעים,
בטעמים עשירים ומרקם כיפי בפה.
האתגר – להנות מאוכל טבעוני וצמחוני
אחד האתגרים שלי מאז שהפכתי לטבעונית הוא להצליח להנות ממאכלים טבעוניים,
על בסיס של תחליפי בשר כאלה ואחרים, וגיליתי שדווקא פתיתי הסויה הפשוטים,
שעולים משהו כמו 12-20 שח לחבילה של חצי קילו ומספיקים לכ-10-15 מנות משביעות של חלבון,
הם הכי טובים.
בכלל, להיות צמחוני או טבעוני זה זול יותר מאשר להיות אוכל בשר,
כשיש עם זה את היתרון של מצפון נקי כי אף חיה לא נפגעת בשביל שאתם תהנו מאוכל.
אז כל מה שתצטרכו זה בלנדר טוב ואיכותי, ואת הרכיבים הבאים:
מצרכים לקציצות טבעוניות מסויה
כוס פתיתי סויה לאחר השריה עם כוס מים כרבע שעה,
יחד עם :
- כף אבקת מרק מרכיבים טבעיים
- כפית תערובת תיבול בטעם גריל
- חצי כפית מלח
- כפית חרדל דיז'ון
יתר המרכיבים:
- כוס פטרוזיליה
- בצל גדול
- שן שום
- תפוח אדמה בינוני
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- רבע כוס שמן (אפשר גם שמן זית)
בנפרד – 2 כפות פירורי לחם
הוראות הכנה קציצות צמחוניות
משרים את פתיתי הסויה כרבע שעה עם הרכיבים המצוינים למעלה.
מכניסים לבלנדר את הפטרוזיליה, הבצל, שמן, שום, תפוח אדמה פלפל ומלח וטוחנים עד לעיסה אחידה
לאחר שפתיתי הסויה מתנפחים, מסננים את המים שנותרו, ומוסיפים לקערה את התערובת של הירקות הטחונים,
יהיה להם מרקם מעט נוזלי, זה בסדר.
מערבבים את התערובת יחד עם פתיתי הסויה בקערה ומוסיפים 2-3 כפות של פירורי לחם, כדי לייצב את התערובת.
לאחר שהוספנו את כל הרכיבים, מערבבים יחד עד להיווצרות עיסה אחידה שממנה מכינים כדורים.
טיגון קציצות צמחוניות
מחממים מחבת עם שמן בעומק של כ-1 ס"מ.
טובלים את היד בקערה עם מים (למנוע הידבקות של העיסה), ומשטחים את הקציצות.
יש לטבול את הקציצות בתוך קערה עם כוס קמח וקצת מלח, ואז לטגן כ-3-4 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות.
יש לתת להן להצטנן כ-10 דקות על מנת שהקציצה תתגבש ואז אפשר להנות ולאכול.
אני גם מקפיאה אותן ואז מחממת 5 דקות בתנור לפני הגשה והן נשארות פריכות וטעימות.
אם בא לכם ממש להתפנק, תוסיפו להן טחינה, ותתענגו!
[…] תוכלו לקחת את אותם המתכונים ולהכין אותו עם פתיתי סויה, ובמידה ואתם רוצים קציצות טבעוניות. […]
ממש טעים!!
תודה רבה❤️